zo 16 feb 09:30

De kast van... (met ontbijt)

Michael Kestemont
16 feb
09:30
  • zo 16 feb
    09:30
    Bibliotheek De Wolfsput

Michael Kestemont stelt zijn favoriete boeken, films, drankjes, … in intieme setting voor. Mét ontbijt!

De kast van... is een formule waarbij we muzikanten, sporthelden, schrijvers, ... laten vertellen over hun favoriete boeken, muziek, films, gerechten, .... Na Rick de Leeuw, Remco Evenepoel en Bent Van Looy nodigen we dit keer een lokale schrijver uit.

Michael (Mike) Kestemont (°Anderlecht 12.10.1985) is professor aan de Universiteit Antwerpen waar hij digitale tekstanalyse doceert aan het departement letterkunde.  Aan de hand van kunstmatige intelligentie gaat hij na hoe computers kunnen bijdragen aan de studie van historische en hedendaagse literatuur.  Zijn spraakmakende analyses wierpen al een nieuw licht op het auteurschap van Karel ende Elegast, maar ook op de anonieme schrijver van het Nederlandse volkslied Wilhelmus. 

 

In zijn debuut ‘De zwarte koning’ laat Kestemont feit en fictie samensmelten tot een spannende roman.  Nadat Anna toevallig getuige is van een brutale aanval op een controversieel politicus, wordt ze meegesleurd in een koortsige queeste door Brussel.  Een geheimzinnige kunstschat, die door de machtigste families van het land angstvallig wordt beschermd, staat op het spel. 

Hoe is het koningshuis betrokken bij de grootste doofpotorganisatie uit de Belgische kunstgeschiedenis?  En wat was de rol van de enigmatische Prins Karel, die zijn broer Leopold na de oorlog moest opvolgen?  Een historische pageturner voor de liefhebbers van Dan Brown.

‘De zwarte koning’ werd bekroond met de ‘Fred Braeckman-award 2019’ voor het beste thrillerdebuut in Vlaanderen.

 

Een eerste boek mét een trailer en mét een afspeellijst op Spotify, een tweede boek in de maak, een heleboel weetjes over de auteur zelf,…  Genoeg stof voor een boeiende zondagvoormiddag!

 

Het concept

In het concept ‘de kast van’ kan je enkele weken lang de favorieten van een bekend persoon terug vinden in een kast in de bibliotheek. De persoon in kwestie komt ook een woordje uitleg geven bij zijn favoriet boek, zijn beste film aller tijden, zijn lievelingsdrankje of gerecht, zijn favoriete muziek, zijn leukste reisboek enz..

Aangezien heel wat agenda’s overvol staan, hebben we ervoor gekozen om het event ‘de kast van’ op een zondagochtend te organiseren en dan zorgen wij voor het ontbijt! De koeken en de koffie staan klaar vanaf 9:30 en we ronden af om 11:30.

 

Werkgroep Literatuur 

De kast van is een initiatief van de werkgroep literatuur van Cultuur & Samenleven vzw. Heb je zelf ook leuke ideeën voor deze werkgroep, een artiest die je wel eens wil ontmoeten in het concept 'de kast van', geef ons dan gerust een seintje: kunsten@westrand.be 

Programma

9u30: ontbijt

10u - 11u30: de kast van...