za 25 apr 12:00 - wo 25 mrt 18:00

Dansworkshops Blik op de wereld

Dag van de dans
25 apr
-
25 mrt
12:00 - 18:00
  • za 25 apr
    12:00 - 18:00
    Westrand
    geannuleerd

Een ode aan de dans.

We organiseren een dag van de dans in het kader van Blik op de wereld, een meerdaags festival met expo, workshops, film, muziek, dans en veel meer.. 

Dans brengt mensen, culturen en kunstvormen samen. Dat is waar het op deze feestelijke dag allemaal om draait. We zetten onze deuren open en laten je kennismaken met dansstijlen uit alle hoeken van de wereld. Op het programma: dansworkshops, een interactieve danservaring en een herneming van dé doorbraakvoorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker.

DANSWORKSHOPS

Voor iedereen die graag danst, met of zonder ervaring

Deze dansworkshops laten je proeven van dansstijlen uit alle hoeken van de wereld. Elke workshop duurt een uur en met je ticket kan je deelnemen aan alle workshops. De workshops worden gegeven door ervaren dansdocenten, die zich elk specialiseerden in hun stijl. Één namiddag, vijf verschillende dansstijlen. Een unieke kans voor iedereen die graag danst!

 

SALSA & MERENGUE - met Nicolle Paniaos

De Colombiaanse Nicolle leert je de basispassen van salsa en merengue. Gooi je heupen los op het ritme van de muziek!

  

WEST-AFRIKAANSE DANS MET LIVE PERCUSSIE - met Catherine Dierckens en Geert Van Impe  

West-Afrikaanse dans is heel energiek, niet in het minst door de interactie met de live percussie. Het kan op verschillende manieren gedanst worden, elk op zijn of haar tempo en niveau. Loslaten en genieten is de boodschap!

 

HEDENDAAGSE DANS met Hayo David

Je leert een danszin aan, maar ervaart ook het plezier van improvisatie. Vanuit lichaamsbeheersing ontdek je je eigen lichaam in relatie tot de ruimte en de anderen.

QUICK STEP EN DISCO SWING (ook zonder danspartner) - met Nele Annaert en Jan Lauwers

Quick step is een lichtvoetige dans, waarbij je het gevoel krijgt over de vloer te zweven. De muziek is heel vrolijk, wat jazzy. Disco swing dans je op muziek uit de gouden discojaren of de top 50. Het is de gemakkelijkste swingvorm, maar op feestjes zal je toch kunnen uitpakken met de figuren die je hier leert. 

 

BOLLYWOOD DANS - met Yuka Numao

Deze Indiase filmdans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis vrolijkheid. Je vindt er invloeden in van oriëntaalse en hedendaagse dans, tapdans en salsa. Yuka Numao danst bij de Maya Sapera Company op verschillende festivals en voorstellingen zoals op Belgium's got talent, Couleur café, Europalia India, Gentse feesten, Dansvitrine, ... Yuka houdt ervan om leuke choreografieën te maken en via workshops de vreugde van de Bollywood dans te verspreiden. Ze geeft  wekelijks Kathak les voor beginners in Brussel.

 

KLASSIEK BALLET  voor volwassenen - met Elena Dzalbo

Jelena danste 10 jaar (2003 tot 2013) als professionele balletdanseres in het Letse Nationale Opera en Ballet Theater. Hiermee reisde ze door heel Europa. Na haar ervaring als docent klassiek ballet in Riga, geeft zij nu ook in Dilbeek balletlessen aan volwassenen.

 In deze initiatie-les ontdek je hoe je een juiste en elegante houding kan aannemen, zo leer je bewegen met gratie en word je flexibeler.  

PILATES - met Elena Dzalbo

Je leert je bewegingen controleren vanuit een juiste ademhaling, een correcte uitlijning van de wervelkolom en het bekken. Je leert focussen op vloeiende bewegingen en komt zo in harmonie met je lichaam. De kwaliteit van de beweging staat hierbij centraal.  

Onderdeel van:
Blik op de wereld

Pas Dansworkshops
 
12:00 tot 18:00
€12
€7 (-26j)
inclusief een drankje aan de solidariteitsbar vanaf 18:00

Koop je pas online of aan de balie.  De dag zelf opent de kassa  om 12:00. Aan de onthaalbalie stel je vanaf 12:00 je eigen parcours samen. Wil je heel veel workshops volgen? Kom op tijd want vol is vol.

Programma

13:00 - 14:00      Quick Step - Feestzaal
                            Bollywood - Lokaal 301
                            Hedendaagse dans - Lokaal 304               

14:15 - 15:15      Afrikaanse dans - Feestzaal
                           Salsa / Merenque - Lokaal 301
                           Hedendaagse dans - Lokaal 304

15:30 - 16:30      Disco Swing - Feestzaal
                           Ballet - Lokaal 301
                           Bollywood dans - Lokaal 304

16:45 - 17:45      Afrikaanse dans - Feestzaal
                           Pilates - Lokaal 301
                           Salsa / Merengue - Lokaal 304 

Als je de voorstelling Bewogen van Annabel Schellekens wil combineren, hier vind je het uurschema van deze voorstelling: 13:30, 13:50, 14:10, 14:30, 14:50, 15:10, 16:00, 16:20, 16:40, 17:00, 17:20, 17:40