do 2 apr - zo 31 mei
Cultuur tijdens corona

Vensterpret

Elke week een nieuw thema aan Dilbeekse ruiten
2 apr
-
31 mei
 • 2 apr
  -
  31 mei
  op locatie

Elke week krijg je een nieuwe uitdaging om jouw venster in te richten. Zo maak je samen met je buren elke week een nieuwe openluchtexpo!

Mogelijk plaatste je enkele weken geleden ook een beertje aan je venster naar aanleiding van het populaire concept "We gaan op berenjacht." Op deze manier zorgde heel Vlaanderen spontaan voor interactieve wandelingen waar kinderen (of volwassenen!) beren kunnen spotten in de buurt. Het coronavirus zorgt er dan wel voor dat we allemaal in ons kot moeten blijven, hier creatief en origineel mee omspringen lukt jullie alvast aardig.

Om jullie extra uit de dagen, voorzien we elke week een nieuw thema. Met dit thema kan je aan de slag voor je venster, brievenbus, of ander plaatsje aan je woning die je buren kunnen zien. Zo werken jij en je buren samen aan jullie eigen wijkmuseum waar je niet ver voor hoeft te gaan! Elke week is er iets nieuws te zien (en misschien te leren?) tijdens een wandeling door de buurt. Zo hoef je geen niet-essentiële verplaatsingen te doen om toch elke keer iets nieuws te ontdekken.

Aan deze thema's kan je je komende weken verwachten:

 • 8 mei: Persoonlijk erfgoed en schatten op zolder
  Erfgoeddag kon dit jaar helaas niet doorgaan, maar dat betekent niet dat er geen erfgoed te zien valt in Dilbeek. Misschien wel bij jou thuis? Welke schat heb jij op zolder? Wat is voor jou persoonlijk erfgoed? Een voorwerp of misschien een verhaal? Toon het in jouw wijk!

 • 14 mei: Quizvraag aan je raam 
  Wandelen én tegelijkertijd je hersenen laten werken, dat is deze week het thema van Vensterpret. Plaats een quizvraag, raadsel of droedel aan je raam, brievenbus of zichtbaar plekje en laat de hersens kraken. Aan jou de keuze of je het antwoord ergens meegeeft of niet.


Doe jij mee? Neem dan zeker een foto van jouw venster of opstelling en post hem op het facebookevenement van Vensterpret. Heb je geen facebook? Stuur hem door naar gemeenschap@dilbeek.be. Wij verzamelen graag jullie creaties!