vr 25 sep 20:30 - 23:00

Portu in core

I Muvrini (FR)
25 sep
20:30 - 23:00
  • 25 sep
    20:30 - 23:00
    W_Theaterzaal
    Vanaf 22 aug 09:00

Corsicaanse vocale groep van wereldformaat met een live-reputatie om u tegen te zeggen.

Eind jaren zeventig opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica. De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Muziek voor hart en ziel.

Die weemoed is een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François Bernardini - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.  

De Bernardini-broers hanteren een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Deze openheid naar de wereld bezorgde de groep internationaal succes. Met meer dan 20 studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Vlaanderen voor een vreugdevol concert.

Credits

Zang Jean-François Bernardini, Alain Bernardini, Stephane Mangiantini Gitaren Micky Meinert Bas Cesar Anot Slagwerk Thomas Simmerl Toetsen Achim Meier Accordeon en doedelzak Loic Taiilebrest