Thomas Sweertvaegher
vr 2 okt 13:00 - 16:30

Vroeger was alles anders

Korneel De Rynck
vr 2 okt
13:00 - 16:30
  • vr 2 okt
    13:00 - 16:30
    Kasteel La Motte

Een nostalgische reis naar de fifties. 

Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?

Korneel De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek 'Vroeger was alles anders' over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten. Een boeiende en vermakelijke lezing! Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.   

Onderdeel van:
Cultuur overdag

Korneel De Rynck (1986) is historicus en auteur. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met 'De tuin van Tito'. Daarna publiceerde hij twee boeken over de Eerste Wereldoorlog: 'IJzeren oogst' (2014) en de reisgids 'In Europese velden' (2017). De auteur hield reeds meer dan honderd lezingen omtrent zijn vorige boeken voor diverse culturele verenigingen. 

PhotoNews