za 10 okt 15:00 en 19:30
Pastavoorstelling

De binnenkamer van Binta (9+)

Aminata Demba & Laika
za 10 okt
15:00 en 19:30

Theatrale vertelling over gemis en veerkracht in een bijzondere setting vol geuren en objecten.

Binta is een rebels meisje. Ze verblijft in een kindertehuis en wacht samen met vriendje Youri op een bezoek van haar mama. Binta heeft een geheime binnenkamer met luikjes vol verhalen, geuren en objecten. Tijdens dit bezoekuur ben je welkom in haar wereld.

Hoe is het om niet bij je ouders te wonen? Hoe is het om samen met andere kinderen een nieuw nest te moeten delen? Waarom kunnen sommige ouders soms een tijd niet voor hun kinderen zorgen? 

Heel wat kinderen worden tegen wil en dank, voor lang of altijd, gescheiden van hun ouders. Wat gaat er in deze kinderen om? Wat is de impact op hun leven? Wat met de hunkering en het gemis dat soms een leven lang duurt? Komt het kind er sterker uit? 

Een fantasierijke en zintuiglijke vertelling vol muziek, humor en relativering. Gebaseerd op echte mensen en hun verhaal. Grimmig, troostvol en spannend. 

De sterke tekst van Hanneke Paauwe, de innemende vertolking van Demba, de live muziek van Sam Gysel, de kastjes en schuifjes die nieuwe verhalen introduceren: alles klopt aan deze mooie voorstelling over lief en leed, verdriet en veerkracht.

De Standaard

Over de makers

Aminata Demba is een jonge maker en speler, o.a. gekend van de bijzondere productie ‘Dis-moi wie ik ben’ en de documentaire ‘Pelikaanstraat 20’. Als maker is ze gefascineerd door de relatie tussen ouder en kind in extreme situaties. Aminata put haar inspiratie uit gesprekken met kinderen en volwassenen die zo’n scheiding moesten meemaken en met deskundigen die instaan voor de opvang. Daarnaast ken je ze misschien van tv, ze was oa. te zien in De Twaalf (2019), De zonen van As (2018) en de film FC De Kampioenen 3: Kampioenen Forever.

Hanneke Paauwe schrijft vanuit dit materiaal een fantasierijke vertelling vol rollenwissels, humor en relativering. Grimmig, troostvol en spannend. In samenwerking met Laika wordt de monoloog De binnenkamer van Binta een intieme zintuiglijke belevenis in een bijzondere ruimte: een afgesloten constructie die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant voorzien is van holtes en laatjes met voorwerpen en geuren uit de verhalen van het personage. Binnenin de installatie neemt Aminata je mee in een muzikaal ondersteund verhaal over gemis én veerkracht.

 

Pastavoorstellingen 

Kom naar Westrand voor een gezellig avondje uit met het gezin! Zonder avondstress, en ook geen luiemoekeseten: aan Lou’s Plek kan je vanaf 18u namelijk een heerlijke en gezonde pastabeker bestellen, geen reservatie nodig. Een kleine pastabeker aan 6 euro, een grote aan 9 euro, volgens het concept ‘Pimp jouw Pasta’: je werkt je pasta af naar eigen smaak. 

GEEN PASTA DIT SEIZOEN  - we kunnen de verkoop van pastabekers niet coronaveilig organiseren en zijn daarom genoodzaakt de verkoop van pastabekers voor aanvang van de voorstelling te annuleren.

Boodschap van algemeen nut

Het zijn nog steeds coronatijden. Dit houdt in dat maatregelen kunnen versoepelen of verstrengen. Ook de omkaderingsactiviteiten zijn hier rechtstreeks afhankelijk van. Dus alles is onder voorbehoud. Verjaardagsfeestjes bij de ontbijtfilms kunnen we dit seizoen helaas niet laten doorgaan. We houden je steeds op de hoogte van mogelijke aanpassingen.

Credits

Concept en spel Aminata Demba Concept en tekst Hanneke Paauwe Eindregie Jo Roets Muziek Sam Gysel Scenografie Studio Kuurjeus Kostuums Maartje Van Bourgognie Dramaturgie Mieke Versyp Zintuiglijk advies Peter De Bie