za 17 okt 20:30

Landru

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor
za 17 okt
20:30
  • za 17 okt
    20:30
    Cc Strombeek

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.  

 

Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.  

 

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”. 

 

In deze voorstelling krijgt u een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.  

Credits

Spel Jan Decleir
Musici Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan), I SOLISTI met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier / Joren Elsen (trombone), Simon Van Hoecke (trompet) en Tomonori Takeda (klarinet)
Concept en tekst Het Banket
Muziek Frederik Neyrinck

Een coproductie van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor

 
www.hetbanket.be

www.isolisti.be