Yoerie Hostie
wo 21 okt 20:30

Tristano

Ensembletheater Antwerpen
wo 21 okt
20:30
  • wo 21 okt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Norén schetst met veel humor een kleinburgerlijke vriendengroep en met nog meer poëzie hun pijn. 

In Tristano zien we drie bevriende, Joodse high-society koppels aan het diner. Ze scheppen op over hun reizen, ze klagen over hun werk. Maar gaandeweg toont zich een diepe wonde. De Tweede Wereldoorlog en haar genocide maken nog steeds generaties slachtoffers. Tristano toont de levende getuigen van deze oorlog. Terwijl de Westerse wereld zich langzaam terug opricht, blijft een verwoeste Joodse gemeenschap achter en richt haar onvermogen op elkaar en vooral zichzelf. Kan ze zich losmaken van haar trauma?

Lars Norén schreef dit stuk voor het Kungliga Dramatiska Teatern in Stockholm, waar het gespeeld werd door het Judiska Teatern. Norén schetst met veel humor een kleinburgerlijke vriendengroep en met nog meer poëzie hun pijn. De tekst wordt in primeur naar het Nederlands vertaald door dé autoriteit in de Scandinavische toneelliteratuur Karst Woudstra. 

Ensembletheater Antwerpen is een nieuw theaterhuis met een vaste spelerskern en een regie- en productieteam. Ze ontwikkelen samen een repertoire dat zowel de grote titels van de klassieke dramatische wereldliteratuur als het hedendaagse drama van internationale auteurs omvat. Ze ondersteunen tevens nieuwe Nederlandstalige toneelschrijvers. Ze willen hedendaags en dwingend theater te maken dat een groot en divers publiek aanspreekt.

Ensembletheater Antwerpen is: Simon Lemmens, Simon Bellens, Gwendolyn De Vocht, Louise Bergez, Lois Lumonga Brochez, Lukas Bulteel, Kenneth Cardon, Danielle De Nul, Lukas De Wolf, Caro Derkx, Mitch Van Landeghem, Matthias Van De Brul, Vincent Van Sande 

Pers

Lees het artikel in de Standaard deel 1 en deel 2

Credits

Spel Laura De Geest, Jonathan Michiels, Imke Mol, Maya Sannen, Matthias Van de brul, Mitch Van Landeghem, Reindert Vermeire
Regie Simon Lemmens
Productiedramaturgie Xandry Van Den Besselaar
Gezelschapsdramaturgie Simon Bellens
Vertaling Karst Woudstra
Auteur Lars Norén
Bewerking tekst Simon Lemmens
Inhoudelijke ondersteuning Kazerne Dossin, Herman Van Goethem, Ludo Abicht
Praktische ondersteuning De Nwe Tijd, De Roovers, WALPURGIS