Wannes Cré
wo 28 okt 20:30
- onder voorbehoud -

Realtime

Dries Gijsels
wo 28 okt
20:30
  • wo 28 okt
    20:30
    Cc Strombeek

Hilarisch metatheater.

In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

Hoe lang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels?

Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben? Dries Gijsels en zijn crew scheppen een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en exgeliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

And time is just memory mixed with desire (Tom Waits)

Dries Gijsels (Antwerpen, °1986) is een van de drijvende krachten binnen het Brusselse theatercollectief Koekelbergse Alliantie van Knutselaars. Met K.A.K. maakte hij de afgelopen jaren o.a. ‘Office de Tourisme/Agence de Voyage’, ‘Life, Death & Television’ en de kleutervoorstelling ‘Snøw’, die hij ook regisseerde.

In co-regie met Renée Goethijn creëerde hij ‘No Use For Binoculars’ (2015) en ‘Totally’ (2017), die beide in première gingen in Monty en daarna speelden in o.a. Kaaitheater, Frascati, nOna, KAAP, C-mine, AINSI, De Warande, etc. Daarnaast is hij nu en dan actief als regieassistent, o.a. voor Ivo Van Hove en Simon Stone.

In zijn werk onderzoekt Gijsels de relatie tussen de mens en de almaar sneller evoluerende technologie, en bevraagt hij het statuut van de werkelijkheid in een veranderende wereld. Hij fileert de wereld zoals we hem kennen en zet hem vervolgens met haken en ogen weer in mekaar, om zo een geheel eigen, tegelijk absurd en surrealistisch universum te scheppen. Daarin zijn menselijkheid, humor en mededogen de ultieme handlangers om zich staande te houden in een wereld die hoe langer hoe ongrijpbaarder wordt.

.

Credits

Concept en regie Dries Gijsels
Spel Cédric Coomans, Eline Kuppens, Femke Stallaert en Greg Timmermans
Kostuums Anne-Cathérine Kunz
Dramaturgie Bart Capelle
Residenties K.A.K., Arsenaal/Lazarus, Kunstenwerkplaats Pianofabriek en De Nwe Tijd
Productie Monty Kultuurfaktorij
Coproductie C-TAKT
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de VGC
Met dank aan Juul Dekker, Suzanne Grotenhuis en Jonas Devuyst

 

www.monty.be