Jef Boes
do 18 feb 20:00

Club 1700

FULCO & SCHNTZL
do 18 feb
20:00
  • do 18 feb
    20:00
    Westrand - theaterzaal (vrije zit)

Gezien de laatste evoluties zien wij ons genoodzaakt om deze concerten uit te stellen. Bezoekers die reeds kaartjes kochten, worden persoonlijk gecontacteerd.

De geniaal-gekke FULCO is niet onder één noemer te brengen. Hij is multi-instrumentalist, zanger, componist en improvisator. Zijn eigenzinnige stijl is doorspekt met invloeden uit jazz, krautrock, hip-hop, rock, soul en funk. Hij studeerde jazzpiano en klassieke compositie aan het Gentse conservatorium en werd nadien bekend met het internationaal geprezen jazztrio 'De Beren Gieren', krautpopband 'Stadt' en 'BeraadGeslagen', zijn duo met drummer Lander Gyselinck.

En nu is ze er: de Nederlandstalige popplaat waarvan FULCO al tien jaar wist dat ze er moest komen. Een heerlijk frisse plaat met negen pakkende nummers vol kleurrijke synths, lekkere drummetjes, veel melodie en snuggere teksten. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco.SCHNTZL is het pseudoniem van het veelzijdige tweetal Hendrik Lasure (piano & elektronica) en Casper Van De Velde (drums & elektronica). Na hun debuutalbum in 2016 en de EP paper, wind uit 2018 releasten ze in 2020 hun tweede langspeler catwalk.

Op slaapkamers ontstaan twaalf personages van nummers. Gepersonifieerde popsongs getypeerd door schntzl’s open benadering, muzikale humor en vertelkracht. Het album werd vastgelegd in de studio van Koen Gisen (ook bekend als de derde schntzl of het hoedje van de gelijkbenige driehoek).

Focus Knack over catwalk (2020): ‘...speelse fantasie, een gezonde dosis humor en een frisse benadering van jazz en nieuw klassiek in een krokant jasje van pop-melodieën en ambient.’ - ★★★★