Koen Broos
do 21 jan 20:30

De Nijl is in Caïro aangekomen

de KOE
do 21 jan
20:30
  • do 21 jan
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    uitgesteld

Hilarische en diepmenselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven. "Het stuk uit 1998 blijkt vandaag de dag nog steeds fris, prikkelend en bijzonder komisch.” - ★★★★ De Morgen, 5/10/2020

Twee broers wagen zich wederom op het strijdveld van het salon. Vanachter hun kamerjas praten ze de stilte vol. Bloedverwanten vastgeklonken in een ratelende folie à deux. Met zoveel verbaal geweld kan het niet anders of de humor ontsnapt door kieren en gaten. Maar soms leiden woorden ook naar onbekende einders, en geven tere stukjes mens zich haast onmerkbaar bloot. 
Twee mannen, twee tegenpolen: ascese en hedonisme, ratio en romantiek, pragmatisme en heldendom, filosofie en slapstick. Wat ze alvast wel gemeen hebben, zijn hun nierstenen. En een vrouw, die hen heeft achtergelaten, aan elkaar overgeleverd.

"Het is niet omdat het leven als dusdanig zinloos is en hoofdzakelijk uit lijden bestaat, dat het verboden zou zijn om het zo goed mogelijk door te brengen" (Schopenhauer).

Onderdeel van:
theater - volwassenen

De KOE duikt diep in de archieven tot in 1998, om precies te zijn. Peter Van den Eede en Willem de Wolf trekken deze tekst uit 1998 de 21ste eeuw in en zoeken uit hoe eminente filosofen - plus enkele nieuwe spelers - soelaas kunnen bieden in tijden van mindfulness en dokter Google. Het is een hilarische en diepmenselijke commentaar op de filosofie, het theater en het leven. Stoutmoedig herlezen en herwerkt, naar teksten van Schopenhauer, Montaigne, Pascal en Thomas Bernhardt. 

Credits

Van Peter Van den Eede en Frank Focketyn
Herwerking door en met Peter Van den Eede en Willem de Wolf
Naar Schopenhauer, Montaigne, Pascal en Thomas Bernhardt
Dramaturgie Griet op de Beeck
Lichtontwerp Marc Claeys
Techniek Bram De Vreese en Shane Van Laer