Danny Willems
za 19 feb 20:30 - 22:10
uitgesteld naar 2022

TRACES

Wim Vandekeybus / Ultima Vez
za 19 feb
20:30 - 22:10
  • za 19 feb
    20:30 - 22:10
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    geannuleerd

Vlaamse danspionier herontdekt de rauwe kracht van zijn danstaal.

Met zijn nieuwste voorstelling TRACES volgt Wim Vandekeybus de sporen die hij heeft getrokken. Hij kijkt om naar de intuïties van waaruit zijn zoektocht begon.

In de voorstellingen van de voorbije jaren stonden fabels centraal; in TRACES keert Vandekeybus terug naar het lichaam, naar de instinctieve reactie, het nu-moment, de onmiddellijke energie die de hartslag vormden van zijn eerste voorstellingen. Ver van iedere romantiek en zonder nostalgie naar heroïsche tijden. Met aandacht voor de hedendaagse, complexe, chaotische en contingente realiteit van het lichaam. Een herontdekking van een tegelijk krachtige en kwetsbare vitaliteit in een wereld van technologische en ecologische dreiging. Hoeveel natuur leeft er nog in de mens? Hoeveel dier? TRACES gaat niet over de buitenwereld, over de cultuur die de mens heeft opgebouwd. Het is een zoektocht naar de sporen van de natuur die het lichaam is vergeten. In momenten van risico en gevaar, van intuïtief beslissen om te overleven.

In de overweldiging van de Roemeense natuur met de laatste oerbossen van Europa, zoekt Vandekeybus naar sporen die ouder zijn dan de mens en zijn geheugen. Naar the inner story, naar het verhaal dat zich voor of voorbij de taal ontvouwt en alleen in de pulsen van de dans en de muziek verteld kan worden.

Elf dansers en vijf muzikanten. De muziek wordt geschreven door Marc Ribot en Trixie Whitley.

Credits

Regie en choreografie Wim Vandekeybus
gecreëerd en uitgevoerd door Alexandros Anastasiadis, Borna Babić, Maureen Bator, Davide Belotti, Pieter Desmet, Maria Kolegova, Kit King, Anna Karenina Lambrechts, Magdalena Oettl, Mufutau Yusuf
Muziek Marc Ribot, Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowski en Daniel Mintseris
Bewegingsassistentie German Jauregui en Iñaki Azpillaga
Verhaallijn Wim Vandekeybus
Dramaturgie Erwin Jans  Kostuums Isabelle lhoas
geassisteerd door Isabelle De Cannière
Scenografie Wim Vandekeybus en Tom De With
Technische coördinatie Tom De With
Geluidsregie Bram Moriau
Lichtontwerp  Wim Vandekeybus en Francis Gahide
Licht op tour Helmut Van den Meersschaut
Berenkostuums Jan Maillard
Scèneschilderingen Patrick [bob] Vantricht
Productie Ultima vez
co-productie Europalia Roemenië, concertgebouw Brugge, KVS Brussel en La rose des vents Villeneuve d'Ascq met de steun van tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Casa Kafka pictures tax shelter empowered by Belfius.
Ultima Vez wordt ondersteund door de Vlaamse autoriteiten en de Vlaamse gemeenschapscommissie van het Brussels hoofdstedelijk gewest.

Duur voorstelling: 100 min. – geen pauze