do 19 nov 20:30
- onder voorbehoud -

Nordkapp Stories

Michael Van Peel
19 nov
20:30
  • 19 nov
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    Vanaf 22 aug 09:00

Michael Van Peel zet zijn diaprojector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

Michael Van Peel zet zijn diaprojector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels. Toen Van Peel er zelf heen bolde tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap: iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek.

Nordkapp Stories is ontstaan uit een reeks interviews, bijeen gesprokkeld door een week lang te kamperen op die parking, onder de laatste middernachtzon van 2019.

Michael Van Peel 

Van Peel wordt in het goddeloze jaar ‘05 het podium opgeschopt door comedy Godfather Nigel Williams. Twee jaar later graait hij zowel de Jury- als de Publieksprijs van de felbegeerde Culture Comedy Award uit Nederlandse klauwen.  Het levert hem een vermelding op de legendarische NOS Teletekst p.421 op (tezamen met de hernia van Gordon!) en een adoptie door het Amsterdamse Comedy Explosion collectief. Terwijl hij als support voor Philippe Geubels zijn eerste avondprogramma ”CTRL+ALT+DEL” uitprobeert op Vlaanderen, wint hij de juryprijs van prestigieuze Humorologie, één van de belangrijkste humorprijzen in België.


Het rommeljaar 2009 inspireert hem tot het schrijven van een eerste eindejaarsconference “Van Peel overleeft 2009”. Het wordt het begin van een jaarlijkse traditie. Intussen bespeelde hij zowat alle podia der Lage Landen, van jeugdhuizen en cafés tot Lowlands en de Lotto Arena. In 2011 staat  hij mee te glunderen aan de doopvont van het Vlaamse comedy collectief The Line-Up, gaat hij mee op tournee met Alex Agnew en staat “Van Peel overleeft 2011” met lovende kritieken in de grote zaal van de Arenberg Schouwburg. Sinds 2012 wordt zijn eindejaarsconference integraal uitgezonden op Canvas en Radio 1.

Via de ether sloop Van Peel reeds talloze hersenpannen in bij wijze van Comedy Casino (canvas), Het Besluit (canvas en Radio 1), De Bovenste Plank (één), Comedy Explosion (Veronica NL) Nieuwe Feiten en Leef Lang (Radio 1). Hij schreef columns en opiniestukken voor de Standaard, de Morgen en P-magazine en werd er voor slechts €7,- extra verkocht op de comedy CD van Café The Joker.

Zijn moeder omschrijft hem als een lollige cynicus, gevangen in het lichaam van een chronische optimist. Maar mispak u niet. Onder zijn aaibare uiterlijk gaat een slecht observatievermogen en een vlijmscherp karakter schuil. Met de olijke glimlach van een kleine kapoen schopt hij geen heilige huisjes, maar heelder bebouwde kommen omver. Zuivere stand up: ongefilterd, extra vierge en van eerste koude persing. Revolutie!

Credits

Tekst en spel Michael Van Peel
Foto’s Rafaël Balrak en Michael Van Peel
Techniek T10
Management Caroline Lanoye
http://michaelvanpeel.be/