do 25 feb 20:30
geannuleerd

Van Peel tot Evenaar

Michael Van Peel
do 25 feb
20:30
  • do 25 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    geannuleerd

Een vrolijke dia-avond gelardeerd met toogfilisofie en tegelwijsheden

Stand-up comedian en Vespa-reiziger Michael Van Peel neemt je mee op reis van West-Europa naar West-Afrika, doorheen de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara en langs de kronkelpaden in zijn hoofd.

Een low-tech reisverhaal over de 10.000km tussen Antwerpen en Dakar met een 20 jaar oude Vespa, een kaart en een kompas. Vijftig dagen was hij onderweg, gevuld met eenzaamheid én boeiende ontmoetingen, zandstormen in de Sahara, corrupte grenswachters in Mauritanië, malariamuggen en zompige modderpistes in de brousse van Senegal. 

Via omwegen natuurlijk; want de kortste weg is zelden de plezantste.

Michael Van Peel 

Van Peel wordt in het goddeloze jaar ‘05 het podium opgeschopt door comedy Godfather Nigel Williams. Twee jaar later graait hij zowel de Jury- als de Publieksprijs van de felbegeerde Culture Comedy Award uit Nederlandse klauwen.  Het levert hem een vermelding op de legendarische NOS Teletekst p.421 op (tezamen met de hernia van Gordon!) en een adoptie door het Amsterdamse Comedy Explosion collectief. Terwijl hij als support voor Philippe Geubels zijn eerste avondprogramma ”CTRL+ALT+DEL” uitprobeert op Vlaanderen, wint hij de juryprijs van prestigieuze Humorologie, één van de belangrijkste humorprijzen in België.


Het rommeljaar 2009 inspireert hem tot het schrijven van een eerste eindejaarsconference “Van Peel overleeft 2009”. Het wordt het begin van een jaarlijkse traditie. Intussen bespeelde hij zowat alle podia der Lage Landen, van jeugdhuizen en cafés tot Lowlands en de Lotto Arena. In 2011 staat  hij mee te glunderen aan de doopvont van het Vlaamse comedy collectief The Line-Up, gaat hij mee op tournee met Alex Agnew en staat “Van Peel overleeft 2011” met lovende kritieken in de grote zaal van de Arenberg Schouwburg. Sinds 2012 wordt zijn eindejaarsconference integraal uitgezonden op Canvas en Radio 1.

Via de ether sloop Van Peel reeds talloze hersenpannen in bij wijze van Comedy Casino (canvas), Het Besluit (canvas en Radio 1), De Bovenste Plank (één), Comedy Explosion (Veronica NL) Nieuwe Feiten en Leef Lang (Radio 1). Hij schreef columns en opiniestukken voor de Standaard, de Morgen en P-magazine en werd er voor slechts €7,- extra verkocht op de comedy CD van Café The Joker.

Zijn moeder omschrijft hem als een lollige cynicus, gevangen in het lichaam van een chronische optimist. Maar mispak u niet. Onder zijn aaibare uiterlijk gaat een slecht observatievermogen en een vlijmscherp karakter schuil. Met de olijke glimlach van een kleine kapoen schopt hij geen heilige huisjes, maar heelder bebouwde kommen omver. Zuivere stand up: ongefilterd, extra vierge en van eerste koude persing. Revolutie!