Johan Jacobs
za 26 jun 20:30
GEANNULEERD

Eclectica

Gwen Cresens Quartet
za 26 jun
20:30
  • za 26 jun
    20:30
    Dil'arte (stoelkeuze)
    geannuleerd

De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen.

Alles is één: vanuit die optiek sprokkelt de gevierde accordeonist Gwen Cresens zijn materiaal eclectisch en grensoverschrijdend bij elkaar. In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie.

Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie jazzmusici van het allerschoonste allooi: pianist Bart Van Caenegem, contrabassist Janos Bruneel en drummer Matthias Dewaele. Samen brengen ze Cresens’ composities, eigenzinnige interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw. Ook de tango en valse musette loeren als vanouds om de hoek. Alles is één. Eclectica.

Accordeon-ambassadeur Gwen Cresens voelt zich thuis op de meest diverse podia.  Hij stond aan de zijde van Arno, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo, Les Ballets C de la B, Brussels Jazz Orchestra, Luciano Pavarotti, Ute Lemper, Henny Vrienten en Taraf de Haidouks. 
Gwen was curator van het Brugse Airbag Festival (2018) en van Accordeon Folie in Lommel (2020), tourde succesvol met zijn eerste solorecital en werd genomineerd als solist van het jaar voor de Classical Music Awards. In 2018 bracht hij als solist ism Warner Classics en Klara zijn eerste solo cd uit, samen met Brussels Philharmonic.  Zijn vertolkingen van de concerti van Piazzolla en Galliano werden in binnen -en buitenland bejubeld. De CD stond wekenlang op nr 1 in de Ultratop Klassiek.
Het Gwen Cresens Quartet beleefde zijn vuurdoop voor 10.000 toeschouwers tijdens Odegand (Festival van Vlaanderen, Gent) en concerteerde voor een uitverkochte Rode Zaal tijdens Klara in de Singel, een tot de nok gevulde Bijloke concertzaal tijdens Coté Jardin. De CD Eclectica verscheen op Warner Classics en werd gepresenteerd in de Roma.