Kathleen Michiels
za 21 nov 17:00 - zo 22 nov 06:00
Aperitiefvoorstelling

STUCK (6+)

Laika i.s.m. Villanella
21 nov
-
22 nov
17:00 - 06:00
 • 21 nov
  -
  22 nov
  17:00 - 06:00
  Westrand
  Vanaf 22 aug 09:00

Een woordloze tragikomische observatie van een mini-samenleving.

Stel. Je kijkt dwars door de gevel van een flatgebouw. Je kan de bewoners stiekem begluren. Je ziet hoe ze leven. Naast elkaar, gescheiden door dunne muren. Met elkaar, want de muren hebben oren. En ogen. En een neus misschien. Elke bewoner heeft zijn gewoontes en rituelen. Elke flat heeft zijn beperkingen en ongemakken – te smal, te laag, te scheef. En dan gebeurt er iets. Iets dat het dagdagelijkse doen en laten verstoort. Iets dat de bewoners noopt tot actie en samenwerking. Alle deuren gaan open...

Deze woordloze productie is compact, ze verrast en verwondert, steeds opnieuw, een uur lang. Een knappe en mooie prestatie in al zijn krapte.

Theaterkrant.nl

Judith de Joode en Rutger Remkes, de makers van het internationaal succesrijke NIPT (2013), gaan opnieuw met elkaar aan de slag voor een woordeloze voorstelling. Beeld en geluid roepen een hele wereld op. Iedere ruimte en elke bewoner heeft zijn eigen klank. Geluiden van rinkelend vaatwerk vermengen zich met pruttelende koffiemachines, hongerige huisdieren, lekkende kranen en schurende scharnieren... Samen vormen ze een symfonie. Of is het een kakofonie?

STUCK is een tragikomische voorstelling voor jong en oud, die de mens met een flinke dosis mededogen op de korrel neemt – met een knipoog naar George Perecs roman ‘Het leven een gebruiksaanwijzing’.

Credits

Concept Rutger Remkes en Judith de Joode Van en met Rutger Remkes, Judith de Joode, Vanja Rukavina/Stefan Jakiela, Lois Brochez Eindregie Suze Milius Geluidsontwerp Adriaan Van de Velde Dramaturgie Mieke Versyp Scenografie Stefan Jakiela Realisatie decor Jef De Cremer Kostuums Johanna Trudzinski Uitvoering kostuums Liane Scharff Techniek Rik Van Gysegem, Thomas Stevens, Marlies Jacques Productie Pieter Smet