vr 23 apr 13:00 - 16:00
GEANNULEERD

Van Eyck, een optische revolutie

Maximiliaan Martens
vr 23 apr
13:00 - 16:00
  • vr 23 apr
    13:00 - 16:00
    Kasteel La Motte
    geannuleerd

De meester van dichtbij bekeken.

Wat weten we over Jan Van Eyck en zijn meesterlijke Lam Gods? Hoe leeft zijn nalatenschap vandaag de dag nog steeds verder? Het antwoord op die en vele andere vragen krijg je tijdens de lezing van Maximiliaan Martens.

Prof. Dr. Maximiliaan Martens licht in deze lezing de titel van de tentoonstelling toe: 'Van Eyck. Een optische revolutie'. Jan van Eyck was zonder meer een geniaal kunstenaar. In zijn werk versmelten vaardigheid en kennis samen tot een quasi perfecte schilderkunst die de Westerse artistieke kijk op de werkelijkheid tot diep in de negentiende eeuw beïnvloedt. Deze optische revolutie die Van Eyck 600 jaar geleden ontketende, blijft dan ook tot vandaag fascineren en ontzag opwekken. 

Prof. Dr. Maximiliaan Martens is hoogleraar Kunstwetenschappen aan de UGent en tevens lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst. Hij is gespecialiseerd in de kunst van de lage landen, 14e-16e eeuw. Hij is auteur van diverse boeken en meer dan 150 artikelen. 


Hij is lid van de stuurgroep van het conservatie- en restauratieproject van het Lam Gods en tevens co-curator van de tentoonstelling ‘Van Eyck: Een Optische Revolutie’.