vr 27 nov 19:30 - 22:00
GEANNULEERD / Pastavoorstelling met BlikOpener

Shakira & Chikara (10+)

KOPERGIETERY, KGbe & company-ma
vr 27 nov
19:30 - 22:00
  • vr 27 nov
    19:30 - 22:00
    Westrand
    geannuleerd

Een speels bad vol geestige culturele codes

Shakira is een Arabische naam voor meisjes. Shakira betekent ‘dankbaar’.

Chikara is een Japanse naam voor jongens. Chikara betekent ‘(gebruik maken van de) kracht (van een ander)’.

Geef je nu één, vier of geen kussen als je elkaar ontmoet? Moet je je schoenen net wel, of net niet uitdoen bij een ander? Betekent een gebalde vuist ‘rot op’ of ‘ik wil iets veranderen’? En waarom ken jij in jouw taal 48 verschillende soorten regen, terwijl ik het moet doen met motregen of pijpenstelen?

Een Vlaamse Meester in digitale schrijfsystemen, een Japanse en een Vlaamse theatermaker, een zanger/danser/performer en twee acteurs maken Shakira & Chikara. Het wordt een beeldende, muzikale zoektocht naar begrip tussen mensen die elkaar niet kunnen verstaan.
Shakira & Chikara is een rollercoaster aan vreemde gewoontes, knullige knuffels en spannende taboes.
Een speels bad vol geestige culturele codes met een muzikale score gaande van Japanse funk tot Arabische schlagers.

Over de makers

Kenjiro Otani werkt als theaterregisseur voornamelijk in Tokyo en is artistiek leider van company ma. Zijn werk staat gekenmerkt als sterk fysiek en muzikaal.

Johan De Smet is artistiek leider van KOPERGIETERY en theatermaker. Hij tekende de afgelopen 20 jaar voor diverse (muzikale) theatervoorstellingen. Hij houdt graag de vinger aan de pols en blend graag diverse stijlen met elkaar.

Jaouad Alloul is zanger, danser, theatermaker, activist en multidisciplinair performer. Samen met Nyira Hens richtte hij in Antwerpen Be Human vzw op waarmee ze creatieve projecten opzetten, veelal rond gender en identiteit. 

Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af als speler/theatermaker aan KASK Drama Gent. 

Jo De Baerdemaeker is een internationaal befaamde fontdesigner en -ontwikkelaar. In 2012 richtte hij Studio Type op. Hij ontving als eerste de eretitel ‘Nieuwe Vlaamse Meesters’ in de categorie ‘Kunst’, de hoogste erkenning voor internationaal befaamd Meesterlijk Vakmanschap uit Vlaanderen.

Pastavoorstellingen

Kom naar Westrand voor een gezellig avondje uit met het gezin! Zonder avondstress, en ook geen luiemoekeseten: aan Lou’s Plek kan je vanaf 18u namelijk een heerlijke en gezonde pastabeker bestellen, geen reservatie nodig. Een kleine pastabeker aan 6 euro, een grote aan 9 euro, volgens het concept ‘Pimp jouw Pasta’: je werkt je pasta af naar eigen smaak. 

GEEN PASTA DIT SEIZOEN  - we kunnen de verkoop van pastabekers niet coronaveilig organiseren en zijn daarom genoodzaakt de verkoop van pastabekers voor aanvang van de voorstelling te annuleren. De BlikOpeners gaan wel door.

BlikOpeners

Bij deze voorstellingen word je een half uur voor aanvang uitgenodigd voor een creatieve, speelse omkaderingsactiviteit van ABK-docente Laura De Cloedt. 

Boodschap van algemeen nut

Het zijn nog steeds coronatijden. Dit houdt in dat maatregelen kunnen versoepelen of verstrengen. Ook de omkaderingsactiviteiten zijn hier rechtstreeks afhankelijk van. Dus alles is onder voorbehoud.  We houden je steeds op de hoogte van mogelijke aanpassingen.

Credits

Concept & regie Johan De Smet, Kenjiro Otani Typografie & scenografie Jo De Baerdemaeker Spel Jaouad Alloul, Mats Vandroogenbroeck en 1 speler Muziek Jaouad Alloul Productie KOPERGIETERY, KGbe & company ma (JP) Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.