Diego Franssens
zo 13 dec 15:00 en 19:00
GEANNULEERD

Genoeg

Dimitri Leue en Michael Pas
zo 13 dec
15:00 en 19:00

Topcast met Leue, Pas, Borgmans, Reijs e.a brengt pittige tekst van Dimitri Leue, een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles.

Genoeg! vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Vader was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief. De oogappel van Wilfried De Leeuw schopte het zelfs tot premier. Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal, bovendien had hij iets teveel last van de schaduw van zijn vader.Het stuk begint wanneer Monsieur Assez voor de deur staat van zijn zoon. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit. 
Verwijten, politieke afrekeningen, felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. Dan komt er ook nog een verloren zoon op de proppen, een toekomstige ex en een internethype.
Genoeg! brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst weer samen na de Lortchertrilogie. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs en Silke Mastbooms. 

Genoeg! is een van de beste nieuwe theaterteksten die we dit jaar op het toneel zagen, magistraal uitgevoerd door een topcast. We want more.

Concertnews (*****)

“De mensen interesseren zich niet in politiek. Ze willen alleen weten of er nog vliegtuigen over hun huis gaan vliegen en of dat er misschien wat meer parkeerplaatsen kunnen komen in hun straat. De mensen! Alles mag van de mensen, maar not in my backyard want dan richten ze plots burgerbewegingen op. Dan hebben ze ineens interesse in de politiek. Burgerzin ontstaat in eigen straat.” - Stefaan De Leeuw

“Een visverkoper stinkt naar vis. Een premier krijgt doodsbedreigingen. Dat is nu eenmaal zo.” - Wilfried De Leeuw

Credits

Met Warre Borgmans, Michael Pas, Alice Reijs, Silke Mastbooms, Dimitri Leue
Tekst Dimitri Leue
Regie Gunther Lesage
Techniek en decorontwerp Stef Appelen en Ward Pauwels
Kostuums  Eva De Mul
Foto Diego Franssens
Scènefoto’s Sara De Graeve