zo 20 dec 10:30 - 12:07
VRIENDJESACTIE

Everest, de jonge Yeti (6+)

zo 20 dec
10:30 - 12:07
  • zo 20 dec
    10:30 - 12:07
    Westrand

Een 3000 kilometer lange adembenemende reis van Shanghai naar het hoogste punt op aarde

Yi, een tienermeisje dat in Shangai woont, ontdekt een magische yeti op het dak van haar appartementsgebouw. Samen met haar vrienden Jin en Peng gaat ze op avontuur om de yeti te verenigen met zijn familie op de hoogste berg van de wereld, de Mount Everest. Ze geven hem dan ook de naam “Everest”. Het grote avontuur verloopt niet zonder slag of stoot: zakenman Burnish en zoöloge Dr. Zara willen koste wat kost de yeti terug in hun laboratorium opsluiten…

Alle details in de Chinese metropool kloppen, van de bamboestellingen voor de torenhoge gebouwen tot de inhoud van een gemiddelde koelkast.

★★★ - De Morgen

Het Amerikaanse DreamWorks (Hoe Tem je een Draak) en Chinees-Amerikaanse Pearl Studio (Kung Fu Panda 3) sloegen de handen in elkaar voor dit prachtig geanimeerde verhaal over vriendschap en dapperheid. De samenwerking met Pearl Studios was een bewuste keuze van regisseur Jill Culton (Baas in eigen Bos): ze vond het belangrijk om de authenticiteit van de Chinese cultuur zo realistisch mogelijk over te brengen in de film.

VRIENDJESACTIE

Vrolijke vrolijke vriendjes! Tripel plezier aan de helft van de prijs. Neem tijdens de vakntie twee vriendjes mee naar film en betaal slechts €3 ipv €6 per kind!

Pers

"Alle details in de Chinese metropool kloppen, van de bamboestellingen voor de torenhoge gebouwen tot de inhoud van een gemiddelde koelkast." ★★★ - De Morgen

"Een reis van Sjanghai naar Mount Everest resulteert in volop prachtige beelden." ★★★ - Filmtotaal

"Het zijn levensechte personages in een mooie animatie." - De Standaard

Credits

Regie Jill Culton - Kinderfilm - VS, China - 2019 - Nederlands gesproken