Francis Vanhee
vr 15 jan 19:00

Ladiesnight

Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens
vr 15 jan
19:00
  • vr 15 jan
    19:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Nele Bauwens’ derde monoloog, tot stand gekomen in een trio met Sam De Graeve (tekst) en Raf Walschaerts (regie).

Ladiesnight met Nele Bauwens

Na Pieter Embrechts, Stan Van Samang en Guga Baúl, luisteren we naar de vraag van het publiek om een vrouw op het podium te zetten tijdens de Ladiesnight. Die zal er dit keer misschien iets anders uitzien; maar bubbels zullen er zijn, al dan niet in een champagneglas. Voor de voorstelling verwennen we het publiek met hapjes, drankjes en leuke activiteiten. We werken hierbij samen met lokale initiatieven, ondernemers en webshops. Na de voorstelling kan je in Lou’s Plek terecht voor een afterdrink.

Nele Bauwens’ derde monoloog, tot stand gekomen in een trio met Sam De Graeve (tekst) en Raf Walschaerts (regie). Dartelend ging Nele Bauwens door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook. Met humor en weemoed, met warmte, liefde en sprankelende spitsheid vertelt Nele over de wereld waarin we leefden en over een nieuwe die geboren wordt. Een wereld waarin goede buren inderdaad beter zijn dan verre vrienden.

Nele Bauwens: “Het wordt naakt én  kwetsbaar, vrolijk én poëtisch ... Beloofd!

Wanneer ze vertelt hang je hopeloos aan haar lippen,
wanneer ze zingt kan je niet anders dan grijnzen van oor tot oor,
wanneer ze acteert gaat een nieuwe wereld open.

Nele Bauwens

Nele Bauwens studeerde in 1999 af aan Studio Herman Teirlinck, wat het begin was van een rijke carrière. Ze werd vast zangeres bij de legendarische mamboband El Tattoo Del Tigre en bedacht samen met Lucas Van den Eynde en Tine Embrechts het live jukeboxconcept. Samen met Karlijn Sileghem en Tine Embrechts maakte ze deel uit van de meidengroep Hormonia; hits als Kevin en Gij zijt nen John klinken u ongetwijfeld bekend in de oren.
Tegelijkertijd stond Nele ook op de planken als actrice. Ze speelde o.a. in de langspeelfilm Penalty, de theaterstukken Ridders'door Luk Perceval en Mechelen door Guy Dermul. En door haar rollen in Zone Stad en Spoed wist snel iedereen wie Nele Bauwens was.
In 2014 ging ze solo. In Ik moet beter luisteren vertelt ze over haar turbulente liefdesleven aan de hand van rake teksten, grappige observaties en de nodige zelfspot. Tijdens haar voorstellingen begeleidt ze zichzelf op Wurlitzer piano.

Credits

Concept, Spel & Zang Nele Bauwens
Teksten Sam De Graeve, Nele Bauwens
Regie Raf Walschaerts
Foto Francis Vanhee
https://www.nelebauwens.be/