Olympe Tits
za 6 feb 20:30
- onder voorbehoud -

Kind

Peeping Tom
za 6 feb
20:30
  • za 6 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Kinderlijke onschuld in een grimmige oerwereld.

Na Vader (2014) en Moeder (2016) is Kind het derde deel uit de familietrilogie van Peeping Tom rond herinnering, geheugen en de zoektocht naar verbinding. In Kind treden we binnen in een diep verscholen universum van donkere sprookjes en magie. We bevinden ons in een donker woud aan de voet van torenhoge kliffen, een wereld die voorafgaat aan goed en kwaad, waar grenzen nog te beslechten vallen. Met kinderlijke tics en gebaren leidt een te groot meisje op een te kleine fiets ons binnen in deze wereld aan de rafelranden van het onderbewuste. Waar de aarde spreekt en kinderen uit bomen groeien. Waar vreemde voorvallen niet verontrusten maar nieuwsgierigheid opwekken. 

In Kind boren Gabriela Carrizo en Franck Chartier naar de bronnen van de menselijke psyche vanuit het perspectief van het kind. De voorstelling onderzoekt thema’s als geweld, de relatie tussen het echte en namaak, de ander, trauma, vanuit de vraag rond identiteit. Immers, met wie, en waar we opgroeien, bepalen sterk wie we zullen worden en dat is in Kind niet anders. Het kind spiegelt zich aan zijn omgeving, maar moet er zich ook tegen afzetten, net om zich een eigen identiteit te kunnen aanmeten. 

Op de grens tussen theater en dans met performers krachtig, sensitief, explosief en meeslepend, waarbij heftige hardrock de nachtmerries verbeeldt en mezzo sopraan, Eurudike De Beul, met haar opera-aria's voor troost zorgt.

Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar figuranten: een man en een vrouw van +65j en een meisje (7-9j), tussen 125 en 130 cm groot, interesse? Mail naar kunsten@dilbeek.be

 

Credits

Concept en regie Gabriela Carrizo en Franck Chartier
Creatie en uitvoering Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Brandon Lagaert, Yi-Chun Liu, Maria Carolina Vieira Artistieke Assistentie Lulu Tikovsky
Geluidscompositie Raphaëlle Latini, Hjorvar Rognvaldsson, Renaud Crols, Annalena Fröhlich, Fhun Gao, Peeping Tom
Geluidsmix Yannick Willockx, Peeping Tom
Lichtontwerp Amber Vandenhoeck, Sinan Poffyn (stage), Peeping Tom
Kostuums Lulu Tikovsky, Yi-chun Liu, Nina Lopez Le Galliard (stage), Peeping Tom
Decorontwerp Justine Bougerol, Peeping Tom
Constructie decors KVS-atelier, Flora Facto, Peeping Tom  
Rekwisieten Nina Lopez Le Galliard (stage), Silvio Palomo (stage)
Technische leiding Filip Timmerman
Lichtingenieur Hadrien Lefaure
Geluidsingenieur Hjorvar Rognvaldsson
Productiemanager
An Van Der Donckt
Tourmanager Lulu Tikovsky  
Communicatiemanager Sébastien Parizel
Zakelijke leiding Veerle Mans
Productiepartners KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel), Teatre Nacional de Catalunya/Grec Festival de Barcelona, Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen)
Coproductie Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, deSingel (Antwerpen), Théâtre de la Ville de Paris/Maison des Arts de Créteil (Parijs), Maison de la Culture de Bourges, Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Théâtre de Caen, Gessnerallee Zurich, Julidans Amsterdam, La Bâtie – Festival de Genève, Le Manège (Maubeuge)  
Met de steun van de Vlaamse overheid Spreiding Frans Brood Productions
Kind wordt gerealiseerd met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid
Met dank aan Heloïse da Costa, Theater FroeFroe, Institut del Teatre, Jan Daems, Leen Mertens, Uma Victoria Chartier, Ina Peeters en alle figuranten: Farners, Eva, Elmo, Vera, Roger, Raisa, Mercè, Xefo, Amadeo, Rita, Gloria, Ariadne, Jonah, Sille, Leandro, Flo, Grace, Luke, Lucie, Cyril, Jill, Jan, An, Octavia, Germaine