zo 7 feb 10:30 - 11:51
Ontbijtfilm - GEANNULEERD -

De beroemde bereninvasie van Sicilië (8+)

zo 7 feb
10:30 - 11:51
  • zo 7 feb
    10:30 - 11:51
    Westrand
    geannuleerd

Prachtig verteld volksverhaal met schitterende tekeningen. De mensheid bekeken door de ogen van een beer

Berenkoning Leonzio trekt er met zijn geliefde zoon op uit voor een vader-zoonuitje in de stralende middagzon. De twee beren vissen samen enkele overheerlijke zalmen uit de rivier. Maar dan wordt zoon Tonio meegesleurd door de sterke stroming.

Zijn vader is ontroostbaar, tot een van zijn onderdanen oppert dat de jongen misschien nog leeft en is meegenomen door de mensen. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, mobiliseert de berenkoning zijn volk en trekken ze naar de sluwe mensenwereld.

Dit prachtig vertelde volksverhaal kijkt naar de mensheid door de ogen van een beer. De kunstzinnige tekeningen van stripauteur Lorenzo Mattotti zorgen voor een weergaloos artistiek spektakel.

Ontbijtfilms

Een ontbijtfilm is een film op zondagochtend om 10u30. Voor de film kan je genieten van een (h)eerlijk ontbijt in Westrand vanaf 9u. Met liefde bereid en geserveerd door Marcel (Jeficlub), Erika en Elisabeth (Westrand). Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Bestel je ontbijt via formule 2 vóór donderdag 16u.

Boodschap van algemeen nut

Het zijn nog steeds coronatijden. Dit houdt in dat maatregelen kunnen versoepelen of verstrengen. Ook de omkaderingsactiviteiten zijn hier rechtstreeks afhankelijk van. Dus alles is onder voorbehoud. Verjaardagsfeestjes bij de ontbijtfilms kunnen we dit seizoen helaas niet laten doorgaan. We houden je steeds op de hoogte van mogelijke aanpassingen.

Credits

Regie Lorenzo Mattotti - Boekverfilming / animatiefilm – FR/IT - 2019 - Nederlands gesproken

 

Organisatie van Jeficlub Dilbeek in samenwerking met Westrand, Gezinsbond Dilbeek-Itterbeek, Oxfam Wereldwinkel Dilbeek en Boerenmarkt Dilbeek.