Sandlin Gaither
wo 10 feb 20:30
- UITGESTELD -

Toernee Mondial on Stage 2021

April Verch Band (CA)
wo 10 feb
20:30
  • wo 10 feb
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    uitgesteld

Canadese folkzangeres die met haar expressiviteit en muzikaliteit niemand onberoerd laat.

Fiddler, zangeres en stepdanseres April Verch heeft nooit stilgestaan. Als een van de meest gewaardeerde vioolspelers van haar generatie is Verch sinds haar derde levensjaar ondergedompeld in de Ottawa valley muziek. Ze behoudt steeds de wortels van haar muziek: verbondenheid met de mensen in het publiek, met de dansvloer en met de gemeenschap die wordt aangewakkerd door een goed lied.  Het dagelijkse leven vieren door middel van muziek, daar is het April Verch om te doen. 

Op het podium is ze bijna bovenmenselijk en verstrengelt ze verschillende performante elementen feilloos in elkaar. Ze stepdanst terwijl ze viool speelt.  Ze zingt terwijl ze stepdanst. Soms zingt ze, stepdanst ze en speelt viool met schijnbaar groot gemak.  Allemaal tegelijkertijd.

Naast verschillende kampioenschapstitels, nominaties en prijzen op haar palmares, is April Verch een van de 6 fiddlers die de Canadese fiddle-traditie vertegenwoordigde op de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver in het segment “Fiddle Nation.” Ze maakt geen onderscheid tussen kleine optredens in afgelegen gemeenschappen in Iqaluit en  grote prestigieuze concertzalen zoals de “Mozartsal” in Wenen.

Terwijl ze speelt met de traditie die ze heeft geërfd, houdt Verch de feestelijke kant van haar muziek in de gemeenschap op de voorgrond. Daar behoudt ze een scherp besef van hoe je hedendaagse luisteraars kunt betrekken.

Een van de 12 beste dingen die we op MerleFest 2016 hebben gezien.

Rolling Stone Magazine

Credits

Zang en viool April Verch Contrabas en claw hammer banjo Cody Walters Gitaar nog te bepalen