Jelle Vermeersch
vr 14 jan 20:30

Bekend & Bescheiden

Xander De Rycke
vr 14 jan
20:30
  • vr 14 jan
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)
    uitgesteld

Xander De Ryckes meest persoonlijke voorstelling tot nog toe.

Het publiek heeft er even moeten op wachten, maar Xander De Rycke is terug met een stand-up show. In zijn meest persoonlijke voorstelling tot nog toe vat hij samen wat iedereen gemist heeft de afgelopen jaren. Want, mocht u er nog aan twijfelen, Xander is zeker bekender geworden. Toch is hij nog steeds dezelfde bescheiden jongen gebleven.

Verwacht een twee uur durend spervuur aan observaties en verhalen uit zijn eigen leven die toevallig wel heel herkenbaar klinken. Bekend & Bescheiden is Xanders beste voorstelling en hij zou niet willen dat je ze mist. Bescheiden als hij is. 

"Spitant, persoonlijker dan ooit en toch heel herkenbaar. Meesterlijk gebracht." - ★★★★

Het Nieuwsblad

Xander De Rycke

De Rycke werd bekend door zijn overwinning in Comedy Casino Cup, een programma op de Vlaamse televisiezender Canvas. Hij ging Philippe Geubels en Iwein Segers vooraf in de finale in de handelsbeurs te Gent, begin 2007. Zijn coach tijdens de reeks was Alex Agnew. Hoewel hij de wedstrijd won, kwam zijn carrière pas een aantal jaar later op kruissnelheid. Dit in tegenstelling tot vice-winnaar Geubels.

Eerder won De Rycke op 30 maart 2006 de wedstrijd Homo Cabarectus, een talentenjacht waar hij met zijn eerste optreden de finale won van Steven Vrancken, Philippe Geubels, Niels De Boeck & Wim De Maeseneer en Geert De Wael.

Eind 2006 nam De Rycke deel aan de Lunatic Comedy Award, georganiseerd door The Lunatic Comedy Club. Uiteindelijk werd deze wedstrijd gewonnen door Philippe Geubels, die De Rycke en Joost Van Hyfte in de finale op 1 december 2006 versloeg.

In 2007-2008 toerde De Rycke mee met Alex Agnew als voorprogramma van de show Morimos Solamente, die afliep op 15 juni 2008. De Rycke is te vinden als extra op de dvd van Morimos Solamente.

De Rycke is oprichter van projecten zoals "A Joker Comedy Night" een serie van roadshows die uitging van het Antwerpse comedycafé The Joker, waarvan de eerste doorging op 21 augustus 2008 samen met Thomas Smith, Henk Rijckaert en Alex Agnew.