wo 17 feb 14:30 - 17:00
- GEANNULEERD -

Kapot (6+)

Tuning People
wo 17 feb
14:30 - 17:00
  • wo 17 feb
    14:30 - 17:00
    Westrand
    geannuleerd

Een dansvoorstelling waarin kwistig en kwiek met taal gespeeld wordt. Over het grote en kleine mislukken.

Je morst koffie op het witte tapijt en terwijl je daar van schrikt stoot je een vaas bloemen om. De broodrooster explodeert in je gezicht. Je zet twee stoelen op elkaar op een tafel om een lamp aan het plafond te vervangen, maar de poot van de onderste stoel krakt. Je beweegt je met drie winterjassen aan tussen de smalle gangen van opgestapelde spullen in een antiekwinkel. Je snoeit de haag en je knipt je vinger af.

Hoe dicht komen we dagelijks bij het grote gevaar? Kan een kleine verstrooidheid grote gevolgen hebben? En welke rol speel je daar zelf in?

Drie figuren dansen een parcours vol woorden, ritme en melodie. Kleine misstappen monden uit in een totale ravage. Hun bewegingen worden poëzie en rap. Kapot is een ode aan de mislukking, op de grens van het gevaar. Streven naar perfectie? Da’s zinloos en saai. Van fouten en vergissingen word je creatief!

Over de makers

Na dUb, voor tieners, waarin Karolien Verlinden samen met Wannes Deneer onderzocht hoe geluiden de verbeelding prikkelen en verwachtingen scheppen en Chitchat, voor kleuters, waarin bewegingen gekoppeld werden aan onbestaande geluiden en woorden, gaat Karolien Verlinden nu een stap verder. Auteur en regisseur Freek Mariën, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 voor zijn tekst Wachten en andere heldendaden en genomineerd voor diezelfde prijs in 2017 en 2019, schrijft voor Kapot een nieuwe tekst in de stijl van Paul Van Ostaijen en zet bestaande woorden in een melodische klanklijn zonder aan betekenis te verliezen.

Credits

Choreografie Karolien Verlinden Dans, muziek en zang (ntb) Jan van Opstal, Bram Kelchtermans en Roxette Chikua Tekst Freek Mariën Muziek Jochem Baelus Kostuums Wim Muyllaert Dramaturgie Liesbeth De Clerck Productie Tuning People Coproductie HET LAB en hetpaleis Met de steun van de Vlaamse overheid, Krokusfestival