za 20 feb 19:00 - 23:00

Arabische Nacht

za 20 feb
19:00 - 23:00
  • za 20 feb
    19:00 - 23:00
    Westrand - theaterzaal en feestzaal

De tweede editie van het grote festival en feest met muziek, dans en eten uit de Arabische wereld. Mede gecureerd door Azzouz El Houri, luitspeler, componist en musicoloog die in Schepdaal woont.

Safarmusic (Marokko/België) + Kim Delcour

Na twee wonderlijke passages van El Houri’s ensemble Safarmusic is het tijd voor iets nieuws: ze gaan aan de slag met multi-instrumentalist en componist (blokfluit, middeleeuwse schalmei, doedelzak, …) Kim Delcour. Delcour is lid van het deep listening-collectief Razen, componist van folkmelodiën, leraar in kunstacademie Dil’Arte en een graag geziene gast in Westrand. Samen bouwen ze ver weg een nieuw universum, met wortels in België en de Arabische wereld.

Tsoukina (Marokko/België)

Tsoukina is een project van de jonge Gnawa-muzikante Imane Guemssy. Guemssy wijdde zichzelf in in de traditionele Gnawa-muziek en verzamelde rond haar een volledig vrouwelijke formatie. Eigen arrangementen van traditionele liederen - aangepast aan de hogere vrouwelijke stemmen – worden aangevuld met de guembri, een Noord-Afrikaanse luit, en de krakeb, een mediterraans percussie-instrument. Uit deze unieke combinatie ontstaat Tsoukina’s eigentijds repertoire.

Watan Dabke Dance Group (Midden-Oosten/België)

Een internationale groep van folkloristische dansers uit het Midden-Oosten. Met veel enthousiasme nemen ze het publiek mee in hun rijke cultuur, die weerspiegeld wordt in deze opzwepende en verbindende dans. Dabke is een folkloristische, Levantijnse groepsdans uit Palestina, Libanon en Syrië. Volgens volksverhalen ontstond deze dans vanuit de bewerking van de grond, zowel voor landbouw en vruchtbaarheidsriten als voor het bouwen van huizen. Watan Dabke Dance Group was reeds te zien op Sfinx Festival, LaSemo & Plazey.

Rebel Up DJ-set

Een Nederlands-Belgisch collectief dat de parels uit de wereldwijde niet-Westerse dansmuziek opduikt, feestjes organiseert en platen uitbrengt. Waren al aan het werk op o.a. WOMEX, Esperanzah, Balkan Trafik, …

Arabische Maaltijd & Dessert

Vóór het eerste concert genieten we allemaal samen van een heerlijke Arabische maaltijd. De prijs hiervoor zit in het ticket.

 

Programma

19:00 Arabische maaltijd & dessert

20:30 Safarmusic + Kim Delcour

21:30 Tsoukina

22:30 Watan Dabke Dance Group

23:30 Rebel Up Dj-set