vr 5 mrt 19:30 - 20:30
Pastavoorstelling

Shel(l)ter (7+)

hetpaleis & Zonzo Compagnie
5 mrt
19:30 - 20:30
  • 5 mrt
    19:30 - 20:30
    Westrand
    Vanaf 22 aug 09:00

Een modern sprookje voor het hoofd en het hart. Over ‘anders zijn’, naastenliefde, eigenwaarde en het universele verlangen om erbij te horen. 

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op het strand. Hij ontmoet er kleurrijke figuren en leert gaandeweg de regels van het spel. Of misschien leren zij nog het meest van hem?
De mysterieuze tonen van schelpen horens, de muziek van Liesa Van der Aa en de intrigerende filmbeelden gidsen ons doorheen de gevoelswereld van het bijzondere aanspoelkind. Met hem delen we de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken. Wonderlijk en beschouwend, speels en ontroerend. 

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’.

Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert, zinnestreelt maar ook bevraagt.

Onderdeel van:
Grote Beslissingen

Een dijk van een voorstelling. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen.

Bert Hertogs - Concertnews

Credits

Regie en tekst Nathalie Teirlinck Compositie Liesa Van der Aa, Jon Birdsong Muzikale uitvoering Justine Bourgeus, Spiral Consort Video regie en scenario Nathalie Teirlinck Coproductie Cultura Nova Met dank aan het Aquarium-Museum van Luik Met steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant