vr 5 mrt 19:30 - 20:30
Pastavoorstelling met BlikOpener - GEANNULEERD -

Shel(l)ter (7+)

hetpaleis & Zonzo Compagnie
vr 5 mrt
19:30 - 20:30
  • vr 5 mrt
    19:30 - 20:30
    Westrand
    geannuleerd

Een modern sprookje voor het hoofd en het hart. Over ‘anders zijn’, naastenliefde, eigenwaarde en het universele verlangen om erbij te horen. 

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op het strand. Hij ontmoet er kleurrijke figuren en leert gaandeweg de regels van het spel. Of misschien leren zij nog het meest van hem?
De mysterieuze tonen van schelpen horens, de muziek van Liesa Van der Aa en de intrigerende filmbeelden gidsen ons doorheen de gevoelswereld van het bijzondere aanspoelkind. Met hem delen we de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken. Wonderlijk en beschouwend, speels en ontroerend. 

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’.

Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert, zinnestreelt maar ook bevraagt.

Een dijk van een voorstelling. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen.

Bert Hertogs - Concertnews

Pastavoorstellingen

Kom naar Westrand voor een gezellig avondje uit met het gezin! Zonder avondstress, en ook geen luiemoekeseten: aan Lou’s Plek kan je vanaf 18u namelijk een heerlijke en gezonde pastabeker bestellen, geen reservatie nodig. Een kleine pastabeker aan 6 euro, een grote aan 9 euro, volgens het concept ‘Pimp jouw Pasta’: je werkt je pasta af naar eigen smaak. 

GEEN PASTA DIT SEIZOEN  - we kunnen de verkoop van pastabekers niet coronaveilig organiseren en zijn daarom genoodzaakt de verkoop van pastabekers voor aanvang van de voorstelling te annuleren.

BlikOpeners

Bij deze voorstellingen word je een half uur voor aanvang uitgenodigd voor een creatieve, speelse omkaderingsactiviteit van ABK-docente Laura De Cloedt. 

Boodschap van algemeen nut

Het zijn nog steeds coronatijden. Dit houdt in dat maatregelen kunnen versoepelen of verstrengen. Ook de omkaderingsactiviteiten zijn hier rechtstreeks afhankelijk van. Dus alles is onder voorbehoud.  We houden je steeds op de hoogte van mogelijke aanpassingen.

Credits

Regie en tekst Nathalie Teirlinck Compositie Liesa Van der Aa, Jon Birdsong Muzikale uitvoering Justine Bourgeus, Spiral Consort Video regie en scenario Nathalie Teirlinck Coproductie Cultura Nova Met dank aan het Aquarium-Museum van Luik Met steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant