Selina De Maeyer
ma 8 mrt 20:30 - 22:00

Asem: angstaanvallen

Leen Dendievel
ma 8 mrt
20:30 - 22:00
  • ma 8 mrt
    20:30 - 22:00
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Adem in. Adem uit. 

Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek? Maar je gaat niet dood, toch nu nog niet. Je bent bang, in paniek. Je lijf wil je iets vertellen. 

Naar schatting de helft van de bevolking heeft op een bepaald punt in zijn leven last van een of meerdere angsten. Ook Leens getikte hart ging haar levensritme verstoren. In 'Asem' gaat ze op zoek naar de oorzaak van paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En wat kan je eraan doen? In haar zoektocht sprak Leen Dendievel met vele lotgenoten en ervaringsdeskundigen. En ze ontdekt hoe we de ademruimte kunnen terugvinden in deze hectische tijden. Want alles begint met ‘asemen’. 

Leen Dendievel is naast actrice ook assistent-psychologe en schrijfster. Ze bracht in 2017 'Hard, liefde sterft nooit' uit, een boek over liefdesverdriet. In haar tweede boek  'Asem' schrijft ze over haar paniekaanvallen en de angsten waarmee zij zelf te maken kreeg.