vr 12 mrt 20:30
geannuleerd

Oh My God - The 25th Anniversary Tour

Les Truttes
vr 12 mrt
20:30
  • vr 12 mrt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Veel meer dan een band: een begrip, een ervaring, een feest dat niemand wilt missen.

Iedereen kent het verhaal van Les Truttes: in 1996 begonnen als een éénmalige grap, 25 jaar later uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het club-, theater- en festivalcircuit. Met ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van muziek en spektakel, doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering; elk optreden slagen ze erin om jong en oud te verbinden. The 25th Anniversary Tour wordt groots, imposant en zeer feestelijk. De première moest natuurlijk in Dilbeek plaatsvinden, waar het ooit allemaal begon. Celebrate Les Truttes!

Once a trut, always a trut!

Les Truttes

Les Truttes is een coverband uit Vlaanderen, ontstaan in Dilbeek in 1996, als gelegenheidsformatie. Op vraag van Westrand werd aan enkele Dilbeekse muzikanten gevraagd of zij een muzikale act van een 20-tal minuten in elkaar wilden knutselen ter afsluiting van de plaatselijke rockrally. Aangezien het om een eenmalig optreden zou gaan en de opzet licht humoristisch was, werd gekozen voor de naam "Les Truttes".

Tussen 1996 en 2003 lag de nadruk voornamelijk op discocovers met bijhorende glitter- en glamourshows. Het succes van de band zat hem vooral in de wijze waarop zij de muziek brachten.

Vanaf 2004 werd de muzikale horizon verbreed en sloop er steeds meer rock, dance en techno in hun livesets, ook vestimentair en decormatig werd afscheid genomen van de discolook uit de jaren zeventig.

Credits

Bandleden: 

Mister S.L.Y. - sinds 1996 - zang
Mister Phil The Face - sinds 1996 - gitaar, backing vocals
Miss Kitty K - sinds 2010 - zang
Mister Animal G - sinds 1996 - drummer
Mister PH. Morris - sinds 2004 - bassist
Mister Stereo Steve - sinds 2010