Stephan Vanfleteren
za 13 mrt 20:30
- onder voorbehoud -

Macbeth

Toneelgroep Maastricht
za 13 mrt
20:30
  • za 13 mrt
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Toneelgroep Maastricht waagt zich opnieuw aan een Shakespearebewerking van Jibbe Willems. Met Dirk Roofthooft en Angela Schijf in de hoofdrollen.

De heldhaftige generaal Macbeth (Roofthooft) heeft de vijand verslagen en keert terug uit de oorlog. Onderweg naar huis ontmoet hij drie heksen die hem voorspellen dat hij op een dag Koning van Schotland zal worden. Vanaf dat moment maakt zich een ambitie van hem meester, die eenmaal ontvlamd niet meer te stoppen blijkt. Aangespoord door zijn eerzuchtige vrouw (Schijf) brengt Macbeth iedereen om het leven die tussen hem en de troon instaat. Met elke dode groeit zijn angst en schuldgevoel. Maar wanneer de weg van het geweld eenmaal is ingeslagen, is omkeren onmogelijk. 

 

Kijk het kwaad recht in de ogen!

Onderdeel van:
Grote Beslissingen

In navolging van de succesvolle muzikale Othello en King Lear regisseert Servé Hermans Macbeth, Shakespeares bloederigste tragedie, in een nieuwe bewerking van Jibbe Willems. Angela Schijf en Dirk Roofthooft spelen de hoofdrollen in deze klassieker over ambitie, moordzucht en bloeddorst die Macbeth onherroepelijk naar de totale ondergang drijven.
Regisseur Hermans integreert live videoprojecties in zijn enscenering van Macbeth. De acteurs zoeken daarmee de intimiteit op met het publiek. Dicht op de huid van Macbeth en zijn vrouw, kijken we het kwaad recht in de ogen.

Credits

Spel Dirk Roofthooft, Angela Schijf e.a.
Tekst William Shakespeare
Bewerking Jibbe Willems
Regie Servé Hermans
Video Arjen Klerkx
Dramaturgie Ludo Costongs