zo 14 mrt 11:00 - 13:00

Supernova

Trio Aries
zo 14 mrt
11:00 - 13:00
  • zo 14 mrt
    11:00 - 13:00
    Dil'arte (stoelkeuze)

Winnaar van het befaamde Supernovaconcours.

De drie jonge Belgische muzikanten Alice Van Leuven (viool), Paul Heyman (cello) en Wouter Valvekens (piano) vonden elkaar in het Trio Aries vanuit hun passie voor kamermuziek en het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste (Berlijn), Paul in de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich) en Wouter in de Royal Academy of Music (Londen).
 
Aries is Latijn voor de Ram als astrologisch teken; de leden van het trio zijn namelijk niet bang om hun jonge en frisse visie over muziek met volle energie op het publiek los te laten. Ze gebruiken daarvoor een breed repertoire, van klassiek tot hedendaags.

Het trio Aries won in februari 2020 de Supernova-kamermuziekwedstrijd en won daarbij ook de speciale opnameprijs, waarvan het resultaat in 2021 zal verschijnen. Het trio is sinds het seizoen 2018-2019 actief en speelde o.a. recitals op het festival BxlSurScène, de concertreeks Espace Garage in Ottignies, het festival Jong Talent in Knokke, het festival Midi-Minimes, de Zomer van Sint-Pieter in Leuven en het Klara Festival in Bozar.

Programma

F. Schubert - Notturno in Es op.148 en Piano trio n°2 in Es op.100