do 18 mrt 19:30 - 22:00

Ecosysteem

18 mrt
19:30 - 22:00
  • 18 mrt
    19:30 - 22:00
    Westrand - club 1
    Vanaf 22 aug 09:00

Maak een glaswerk waarin varens, kleine tropische planten en verschillende soorten mos groeien. Plaats ze helemaal naar je zin in een speciaal gelaagde bodem. De plantjes gaan zich na het afsluiten van het glaswerk in hun eigen ecosysteem verder ontwikkelen. Ze voeden zichzelf met CO2, afkomstig van blaadjes die afsterven en vergaan. Licht is noodzakelijk voor de fotosynthese. Het water heeft zijn eigen kringloop; het wordt opgenomen, verdampt en druppelt langs de koude kant van het glaswerk naar beneden. En dit elke dag opnieuw. Kortom, laat het ecosysteem gesloten, geef voldoende licht en in ruil kan je jarenlang genieten van dit groen zonder onderhoud. Zelf hoef je thuis dus niets meer te doen, enkel genieten.

 
Wat neem je achteraf mee naar huis: een mooi groot glaswerk gevuld met planten en mossen naar keuze, een vrolijk miniatuur figuurtje en wat bodembestanddelen en voedingssupplementen. Know how en technische achtergronden op papier, tips naar uitwerking en onderhoud worden meegegeven tijdens de workshop. 

Onderdeel van:
creatief - volwassenen

DOCENT

Ken je Sarah al? 
Sarah houdt van de geur van hout en rulle aarde, van het koele noorden en van warme rotsen onder een verzengende zon. Van het geluid van een knappende tak in de stilte van een bos, van de fragiliteit van mos en van de ruwheid van steen. Ze houdt van wat ons dwingt te vertragen in de drukte van het leven. Vanuit deze resem voorliefdes ontstond er een drift voor meer groen in het interieur en leefomgeving. Sarah is ondertussen al ruime tijd trotse eigenaar van haar bloeiende zaak ‘Drift. Hanging the Gardens’ en geeft in haar workshops met veel enthousiasme haar kennis en liefde voor planten door. 

Bekijk onze reeksen