Katrijn Van Giel
do 18 mrt 20:30
- geannuleerd -

Man in de mist

Het nieuwstedelijk
do 18 mrt
20:30
  • do 18 mrt
    20:30
    Cc Strombeek
    geannuleerd

Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019.

In CC Strombeek gaan de voorstellingen van 2021 pas later in verkoop. Daardoor kan je deze theatervoorstelling ook bij ons nog niet definitief in je abonnement nemen. Je kan ze wel als reserveticket boeken en later ook wel aan verminderd tarief kopen met je abocode.

Een gedreven ondernemer met een droom. Wanneer hij het familiebedrijf overneemt, lacht de toekomst hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht, investeert hart en ziel. Tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie. Het gaat razendsnel.

Een faillissement blijkt onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019. Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van zelfstandige ondernemers – gaat op zoek naar mensen achter de bedrijven die overkop gingen. Na Vuur en Hybris maakt hij een nieuwe voorstelling op basis van diepte-interviews. 

Credits

Interviews, tekst en regie Christophe Aussems
Dramaturgie Els Theunis
Spel Gert Winckelmans, Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Aline Cornelissen
Muziek Bert Hornikx e.a.
Scenografie Bart Van Merode
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter