vr 6 mei 20:30

Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra

vr 6 mei
20:30
  • vr 6 mei
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Twee Belgische muziekreuzen slaan de handen in elkaar.

Dat de gebroeders Walschaerts de afgelopen drie decennia prachtige liedjes hebben geschreven, hoeft geen betoog. Nummers als Ruimtevaarder, Kom hier dat ik u draag en De Volgende behoren tot het culturele erfgoed. In deze unieke samenwerking bundelt Kommil Foo de krachten met een bigband van wereldniveau: Brussels Jazz Orchestra. Een voorstelling als ode aan de ultieme vrijheid van jazz: Mich en Raf zingen, vertellen, spelen, struikelen, hakkelen en hijgen zich door hun songs en verhalen, BJO speelt... en hoe! De vertrouwde lach en traan van Kommil Foo met de geluiden, de muziek en de sfeer van een broeierige jazzclub in New York.

Kommil foo

Kommil Foo is een Vlaams cabaret-duo, bestaande uit de broers[1] Raf Walschaerts (2 oktober 1965) en Mich Walschaerts (10 maart 1969).

n 1987 gaven de Essense broers hun eerste optreden als "Kommil Foo" (verbastering van het Franse "comme il faut" ("zoals het hoort")) in een Gentse studentenclub. In 1988 brachten ze hun eerste echte voorstelling Ballade. Tussen 1988 en 1992 schreven de broers drie muzikale theaterprogramma's. Met wisselend succes speelden ze in jeugdhuizen, kleine theatertjes, enz. Eind 1992 werd het vierde programma 'Plank' van het duo bekroond in Rotterdam. De jury had het over een 'perfect duo met een grote toekomst'. Plank betekende de doorbraak van het duo en werd ruim 250 maal opgevoerd in Vlaanderen en Nederland.

In 1993 zag Mark Uytterhoeven een optreden van "Kommil Foo", en hij nodigde hen uit om mee te werken aan zijn televisieprogramma Morgen Maandag. Ze zongen elke aflevering een muzikale inleiding en voerden af en toe ook sketches op. Hierdoor werden ze bekend bij het grote publiek. In 2001 verschenen ze ook opnieuw in Uytterhoevens programma Alles komt terug, waarin ze een rubriek hadden waarin ze wekelijks een komische monoloog opvoerden.

Brussels jazz Orchestra 

Het Brussels Jazz Orchestra (BJO) is het soort orkest dat graag de verwachtingen overstijgt. Wij kiezen voor het hoogste niveau door originele muziek te componeren en unieke arrangementen te creëren. Inventief en passioneel musiceren is ons handelsmerk. BJO brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Onze musici zijn bovendien stuk voor stuk uitmuntende solisten, wat ruimte schept voor improvisatie.

Brussels Jazz Orchestra werd opgericht in 1993. Sinds 1999 wordt het Brussels Jazz Orchestra structureel erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap.

Credits

Licht en geluid Koen Bellens & Gyuri Spies
Productie Brussels Jazz Orchestra vzw & Kommil Foo
Foto/lay-out
Toon Aerts/Brand-ink