do 1 apr 18:30 - 22:30

Poké bowl

do 1 apr
18:30 - 22:30
  • do 1 apr
    18:30 - 22:30
    Gemeenschapslokalen Sint-Gertrudis-Pede

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaï bestaande uit blokjes rauwe vis, gemarineerd in sojasaus en sesamzaadjes. Leer tijdens de workshop diverse bowls bereiden en aan te kleden met groenten, (sushi)rijst, zeewier en andere lekkere toppings.  De bowls zijn trendy, maar bestaan al eeuwen in Hawaï. Poké betekent “snijden” of “snede” en de gerechten bestaan gewoonlijk uit stukjes verse, rauwe vis, bestrooid met lokaal zeezout en vermengd met lokaal geoogst zeewier (limu moui).  


De Hawaïaanse keuken is een smeltkroes van culinaire invloeden van Europa tot Azië. Hoewel de recepten uit het boek ‘Poké, Hawaïaanse salades’ geïnspireerd zijn door die traditionele komgerechten, hebben ze toch hun eigenheid door het gebruik van lokale producten. Je kan poké zien als een relaxte versie van sushi, waarbij je zelf je eigen combinaties maakt van lokale seizoensproducten, marinades en toppings. Het resultaat is steeds een portie zonneschijn in een kom en een explosie van smaken en texturen! 

Onderdeel van:
koken - volwassenen

DOCENT

Ken je Céline al? 
Céline richtte 'Cooking the Books' op als afstudeerproject van haar chefs-opleiding, uit interesse en nieuwsgierigheid om nieuwe kooktechnieken en keukens te leren kennen. Met 'Cooking the Books' brengt Céline samen met haar partners hulde aan schrijvers en boeken. Ze distilleert boeken tot de essentie en werkt er workshops en diners rond uit. Zo blijven (kook)boeken niet in de kast staan, maar nemen ze je mee op culinaire roadtrip!

Bekijk onze reeksen