do 8 apr 14:00
VRIENDJESACTIE

Mirai (9+)

do 8 apr
14:00
  • do 8 apr
    14:00
    Westrand

Handgetekende magische Japanse animatiefilm als een warme knuffel voor het gezin.

Kun leidt een gelukkig leven met zijn vader en zijn moeder, tot de geboorte van een zusje de gevestigde orde komt verstoren. Zijn ouders hebben geen aandacht meer voor hem en dat kleine schepseltje werkt hem al snel op de zenuwen. Hij zondert zich meer en meer af in de tuin. Op een dag ontdekt hij er een magisch portaal waarmee hij door de tijd kan reizen. Zo ontmoet hij zijn moeder toen ze nog een kleine meid was, zijn overgrootvader als jonge man en zijn zus als volwassen vrouw! 

Wat Mirai zo mooi maakt, is het gevoel voor detail. Zowel in de realiteit – waar je titels van elk Taschen-boek in de kast van het scherm kan aflezen – als in de fictie.

★★★★ - De Morgen

VRIENDJESACTIE

Vrolijke vrolijke vriendjes! Tripel plezier aan de helft van de prijs. Neem tijdens de vakantie twee vriendjes mee naar film en betaal slechts €3 ipv €6 per kind!

Pers

"De rake observaties, revelerende details, delicate kleuren en de manier waarop het alledaagse en het sprookjesachtige, het epische en het intieme aan elkaar worden gekoppeld [doen] het genereuze hart van zijn [Momaru Hosoda] film kloppen." ★★★★ - Focus Knack

"Golden Globe, Oscar: aan nominaties geen gebrek. Het ziet er ook prachtig uit en gaat over veel." - De Standaard

Credits

Regie Mamoru Hosoda - Animatie - Japan - 2018 - Nederlands ondertiteld - 98’