Katrijn Van Giel
wo 21 apr 20:30

Afscheid van een auto

Het nieuwstedelijk
wo 21 apr
20:30
  • wo 21 apr
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Adriaan Van Aken neemt afscheid van zijn auto en van autobezit in het algemeen tijdens een bijzondere en langzame reis langs de Autoroute du Soleil.

Een verhaal van afscheid. Van autobezit in het algemeen. En van één geliefde auto in het bijzonder.
In 1982 reisden romancier Julio Cortazar en fotografe Carol Dunlop van Parijs naar Marseille. Via de Autoroute du Soleil. Aan boord van hun Volkswagenbusje Fafner.  
Ze deden een volle maand over deze afstand omdat ze op elke snelwegparking die ze tegenkwamen een stop maakten. En op elke tweede parking de nacht doorbrachten! Deze absurd-poëtische reis resulteerde in de roman De Autonauten van de Kosmosnelweg

In 2020 doet theater- en audiomaker Adriaan Van Aken deze reis over. Volgens hetzelfde reglement. Maar in zijn eentje, aan boord van zijn gezinswagen. Doel: na 30 dagen en 60 stops Marseille bereiken en daar zijn wagen van de hand doen. Om vervolgens een autoloos bestaan aan te vatten.

Een voorstelling die zowel past in de klimaatweek, als in het thema Grote Beslissingen. Welke beslissing kan je nemen om de wereld te verbeteren, te beginnen bij jezelf?

Credits

Van en met Adriaan Van Aken
Dramaturgie, mixage, regie-assistentie Lucas Derycke
Dramaturgische ondersteuning Els Theunis
Muziek Rudy Trouvé
Eindregie Johan Petit
Een coproductie van Het nieuwstedelijk en MartHa!tentatief
met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter

www.hetnieuwstedelijk.be