Guy Kokken
do 22 apr 20:30

Vroeger was de toekomst beter

LAZARUS en Günther Lesage
do 22 apr
20:30
  • do 22 apr
    20:30
    Cc Strombeek

Gisteren was goed maar het is onherroepelijk voorbij, en dus stellen wij ons vandaag de vraag der vragen:waar is ons brein eigenlijk voor gemaakt?

In CC Strombeek gaan de voorstellingen van 2021 pas later in verkoop. Daardoor kan je deze theatervoorstelling ook bij ons nog niet definitief in je abonnement nemen. Je kan ze wel als reserveticket boeken en later ook wel aan verminderd tarief kopen met je abocode.

Het lijkt erop dat ons brein niet gemaakt is om aan introspectie te doen. Als dat wel zo was, dan zouden we er nu niet zijn  en zou u deze promotekst bijgevolg nooit lezen, laat staan dat er over een promotekst überhaupt sprake zou zijn. Zelfs het woord überhaupt zou waarschijnlijk niet eens bestaan. 

Onze introspectieve voorouder zou opgegeten zijn door een leeuw, terwijl zijn onnadenkende, maar sneller reagerende neef naar een veilige plek was gevlucht om daar een speer te maken. 
En als onze voorouders miljoenen jarenlang als niet-denkende zoogdieren hebben rondgelopen, waar hebben wij in de korte tijd van het ontstaan van het denken ons brein dan voor gebruikt? Denken we veel minder na dan we denken, behalve natuurlijk wanneer we erover nadenken? Kondigt de introspectieve mens een nieuwe stap aan in de evolutie van onze soort? En nemen wij vanavond dan alvast een voorsprong?  

Deze en veel meer vragen worden in deze voorstelling eindelijk beantwoord.

U wou gisteren al dat het morgen was.

In 2007 maakte Günther Lesage voor LAZARUS de solovoorstelling ‘Force Majeure’, waarin hij op zoek ging naar zijn voorvader, de Franse toneelschrijver Alain René Lesage (1668-1747). 
In de nieuwe solo ‘Vroeger was de toekomst beter’ zet Günther dit traject verder, maar onderzoekt nu een legio aan mogelijkheden en gevaren die de toekomst te bieden heeft. 

 

Guy Kokken