vr 22 apr 20:30 - 22:30
- UITGESTELD -

30 jaar Bagaya-Kapelle

Tamala
vr 22 apr
20:30 - 22:30
  • vr 22 apr
    20:30 - 22:30
    OP LOCATIE

In samenspraak met de mensen van Bagaya-Kapelle en Muziekpublique gaan we het concert van Tamala een jaar uitstellen, naar vrijdag 22/4/2022.

Het concert zal doorgaan in de kerk van Sint-Ulriks-Kapelle. 

Klanten die al een ticket hadden aangekocht worden op de hoogte gebracht. 

Al 30 jaar bestaat er een stevige vriendschapsband tussen Sint-Ulriks-Kapelle en Bagaya, een dorpje in de Casamance in Zuid-Senegal. De werkgroep Bagaya-Kapelle steunt er verschillende projecten op vlak van landbouw, gezondheidszorg, onderwijs en economie. In die 30 jaar werd de samenwerking hechter en leidde tot positieve resultaten voor de bevolking uit Bagaya. Voor deze feesteditie programmeert de werkgroep een concert van Tamala in de kerk van St-Ulriks-Kapelle.

Tamala brengt een vernieuwend, origineel repertoire dat het Senegalese muzikale erfgoed meebrengt. De teksten van Tamala (wat “reiziger” betekent in het Mandinka) zijn in het Wolof, Sousou en Pular en gaan over persoonlijke vragen, poëtische reizen en een oproep tot nederigheid, openheid naar anderen en respect voor het milieu. Tamala neemt ons mee op een reis waar de klanken van viool en kora samensmelten en waarbij Mola’s stem de gids is die het diepste van de ziel blootlegt.

Met hun eerste album won het trio de Klara, de Classical Music Awards, voor Beste Belgische cd – world en de Octave de la Musique 2017 in de categorie wereldmuziek. In februari 2021 stelt Muziekpublique de tweede cd van Tamala voor. Met de release van het nieuwe album, start de groep een tournee in België en Europa.

Credits

Zang en xalam Mola Sylla (Senegal-NL) Kora Bao Sissoko (Senegal-BE) Viool Wouter Vandenabeele (BE)