Koen Broos
wo 12 mei 20:30

The Courage to be Disliked

de KOE
wo 12 mei
20:30
  • wo 12 mei
    20:30
    Cc Strombeek

Natali Broods speelt deze magistrale monoloog van de hand van Willem de Wolf. 

In CC Strombeek gaan de voorstellingen van 2021 pas later in verkoop. Daardoor kan je deze theatervoorstelling ook bij ons nog niet definitief in je abonnement nemen. Je kan ze wel als reserveticket boeken en later ook wel aan verminderd tarief kopen met je abocode.

In The Courage to be Disliked reist een New Yorkse vrouw tussen twee werelden: de rijkdom en het privilege die haar als een mantel omhullen, en “de andere kant”, de armoedige onderbuik van de stad, die zij observeert en in detail aan ons beschrijft. The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over welwillendheid en zelfbescherming, over idealisme en zelfzucht, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich vormt naar wie het zich kan veroorloven, en wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat. Er is een bewustzijn, maar is dat een stap vooruit? Of een eindstation?

Dit is een verhaal dat gaat over voorrechten
maar het gaat ook over zelfinzicht denk ik
over macht én kwetsbaarheid
over de wil het goede te doen
Over vurig gewenste zelfopoffering
maar ook over de noodzakelijke bescherming
De zelfbescherming

 

 

Zo ontwapenend, zo wereldwijs, zo vol noodzaak zie je theater zelden gemaakt worden.

Juryrapport Theaterfestival

 Natali Broods betreedt voor de eerste keer in haar carrière bij de KOE alleen het podium met deze magistrale monoloog, geschreven door Willem de Wolf. Als theaterauteur (en speler) oogste Willem eerder al bijval voor teksten als Krenz, The Marx Sisters en Desperado. Peter Van den Eede staat mee in voor de vertaalslag naar de scène: een op-en-top de KOE-productie dus!

Credits

Tekst Willem de Wolf
Spel Natali Broods
Regie Peter Van den Eede
Licht en decor Bram De Vreese
Productie de KOE