wo 19 mei 20:30

Weird Tales

KRAPP (Mats Vandroogenbroeck)
wo 19 mei
20:30
  • wo 19 mei
    20:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Mats, Nona, Timo tasten de grens af tussen fantasie en werkelijkheid met sten van Greet Jacobs. Wat, als hun monsterlijke hersenspinsels een eigen leven beginnen leiden?

In de zomer van 1816 huren Lord Byron en zijn reisgenoot Dr. Polidori de beruchte Villa Diodati aan het meer van Genève. Ze verwachten vrolijk bezoek van Percy en Mary Shelley, maar het zomeruitje valt al snel in het water. Een eindeloze nacht trekt traag over het vasteland en Europa raakt in de ban van een apocalyptische kramp. Buiten regent het as en de temperaturen zakken onder nul, binnenblijven lijkt de enige optie. Uit pure verveling verzint het gezelschap dan maar griezelverhalen: Byron en Polidori bedenken de vampier; Mary schrijft het begin van Frankenstein; Percy valt flauw en staakt zijn halfslachtige poging. Maar waar gaat fantasie over in werkelijkheid? En wat als hun monsterlijke hersenspinsels een eigen leven beginnen leiden?

Mats Vandroogenbroeck, Timo Sterckx, Nona Demey Gallagher en Greet Jacobs waren allemaal te zien in één van onze Nieuwe Maatjesvoorstellingen. Veelbelovend talent dat het ook waar maakt.

Credits

Van en met Mats Vandroogenbroeck, Timo Sterckx, Nona Demey Gallagher en Greet Jacobs
Tekst Mats Vandroogenbroeck
Vormgeving en kostuum Lotte Boonstra
Coaching Luc Nuyens
Muziek: Sam Serruys
Partners CAMPO, Arenberg, de Grote Post, Festival Cement, de Roovers