vr 28 mei - zo 30 mei
- onder voorbehoud -

Swing

Circus Ronaldo
28 mei
-
30 mei

Circus Ronaldo's jonge garde met een aanstekelijke speelsheid, heerlijke dynamiek en blije opgewektheid 

Met Swing maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een nieuwe generatie. Nanosh Ronaldo trekt samen met 5 jonge circusartiesten al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Tony Decap, de intussen wereldwijd bekende orgelontwerper construeerde speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decaporgel in de oude circus -en variété stijl van de jaren '40. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo's jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van Swing charmeert niet alleen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

"Ik hou enorm van Swing omdat ik geloof dat het waar is en dat zij dat werkelijk zijn. Regelmatig als ik naar circus kijk, geloof ik de spelers niet."

Danny Ronaldo

Circus Ronaldo opent met de voorstelling Swing een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie en al van kindsbeen af is hij ondergedompeld en opgegroeid in het circusleven. In al die jaren heeft hij Circus Ronaldo zien evolueren van het circus van zijn grootouders tot de eigenzinnige Commedia dell'Arte voorstellingen van vandaag.

Sinds 1996 speelt Circus Ronaldo wereldwijd voor kleine en prestigieuze theaterhuizen, circus- en kunstenfestivals, Europese tournees van Reykjavik tot Lissabon en wereldreizen naar Hong Kong, Australië en Nieuw Zeeland. De toekomst van Circus Ronaldo is verzekerd, want Danny heeft nog vele plannen … en nog veel kinderen …

Credits

Spel Nanosh Ronaldo, Corneel Didier, Laure Osselin, Kimi Hartmann, Anke jochems & Jason Van Lith
Techniek Nanosh Ronaldo & Arjan Hendrickx
Coaching Danny Ronaldo & Jo De Rijck
Productie Annelies Mylemans
Muziekontwerp Tony Decap
Muziek arrangementen Floris De Smet
Kostuums Dotje Demuynck
Productie ondersteuning Erik Van den Broeke, Carmine en Diede, Karel Creemers, Flor Huybens,, Lize Nlauw, David Ronaldo, Ben De Ceuster, ABC construct , Brecht Martens, Nele Paelinck & Seppe Verbist
met de steun van de Vlaamse gemeenschap en het Circuscentrum
info & spreiding Frans Brood Productions

www.ronaldo.be

Locatie

Kasteel van Beersel
Lotsestraat 65
1650 Beersel