zo 6 jun 14:30 - 15:10

Heb je mijn zusje gezien? (2+)

Hoge Fronten/Lieke Benders (NL)
zo 6 jun
14:30 - 15:10
  • zo 6 jun
    14:30 - 15:10
    Westrand

Een beeldende, muzikale en grappige voorstelling voor de allerkleinsten, naar het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen.

Een kind zoekt zijn grote zus. Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn. Hij vraagt aan iedereen die zijn pad kruist of die zijn zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar zijn zusje zit er helaas telkens niet bij. 

 

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik. 

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.

Heb je mijn zusje gezien?

Ze is groter dan ik.

Ze heeft blauwe ogen.

En ze heeft een jas met zakken.

Heb je mijn zusje gezien? is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten / Lieke Benders bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor en ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’.

Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen.  Bij de voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat Joke een belangrijke rol spelen. We zien haar wellicht bij deze voorstelling op het podium als verteller.

Credits

Van en met Lieke Benders, Joke Van Leeuwen e.a.