zo 13 sep 12:00 - 18:00

Dag vol Dans

13 sep
12:00 - 18:00

Voor iedereen die graag danst, met of zonder ervaring en graag een nieuwe dansvorm ontdekt.

Deze dag zit vol met leuke dansworkshops! Ze laten je proeven van verschillende dansstijlen. Elke workshop duurt een uur en met je ticket kan je deelnemen aan alle workshops. De workshops worden gegeven door ervaren dansdocenten, die zich elk specialiseerden in hun stijl. Als je na deze kennismakingsles de smaak te pakken hebt en je verder wilt verdiepen in deze dansstijl, dan kan dat, want alle lessen worden in Dilbeek gegeven. Één namiddag, zes verschillende dansstijlen. Een unieke kans voor iedereen die graag danst!

WEST-AFRIKAANSE DANS MET LIVE PERCUSSIE - met Catherine Dierckens en Geert Van Impe  

West-Afrikaanse dans is heel energiek, niet in het minst door de interactie met de live percussie. Het kan op verschillende manieren gedanst worden, elk op zijn of haar tempo en niveau. Loslaten en genieten is de boodschap!

HEDENDAAGSE DANS - met Hayo David

Je leert een danszin aan, maar ervaart ook het plezier van improvisatie. Vanuit lichaamsbeheersing ontdek je je eigen lichaam in relatie tot de ruimte en de anderen.

QUICK STEP EN DISCO SWING (ook zonder danspartner) - met Nele Annaert en Jan Lauwers

Quick step is een lichtvoetige dans, waarbij je het gevoel krijgt over de vloer te zweven. De muziek is heel vrolijk, wat jazzy. Disco swing dans je op muziek uit de gouden discojaren of de top 50. Het is de gemakkelijkste swingvorm, maar op feestjes zal je toch kunnen uitpakken met de figuren die je hier leert. 

KLASSIEK BALLET voor volwassenen - met Elena Dzalbo

Jelena danste 10 jaar (2003 tot 2013) als professionele balletdanseres in het Letse Nationale Opera en Ballet Theater. Hiermee reisde ze door heel Europa. Na haar ervaring als docent klassiek ballet in Riga, geeft zij nu ook in Dilbeek balletlessen aan volwassenen.

In deze initiatie-les ontdek je hoe je een juiste en elegante houding kan aannemen, zo leer je bewegen met gratie en word je flexibeler.  

PILATES - met Elena Dzalbo

Je leert je bewegingen controleren vanuit een juiste ademhaling, een correcte uitlijning van de wervelkolom en het bekken. Je leert focussen op vloeiende bewegingen en komt zo in harmonie met je lichaam. De kwaliteit van de beweging staat hierbij centraal.  

HIP HOP – met Tessa Nieuwlandt

Wil je graag een stoere dans leren? Kies dan voor een rustige hiphop dansles. De passen worden dansant opgebouwd en veel herhaald zodat je er ten volle kan van genieten.

ZUMBA – met Tessa Nieuwlandt

Zumba fitness is een cardio-gerichte les, ideaal als je graag danst én gewicht wilt verliezen. Tijdens deze groepsles dans je op opzwepende, Latijns-Amerikaanse muziek en dans je letterlijk de calorieën van het lijf.

TANGO – door El Ardoroso

Steven en Marleen zijn al van jongsaf (is dit een fout woord voor spellingscontrole,) gepassioneerd door de Argentijnse Tango. Zij dompelen je op hun beurt graag onder in de beheersing van deze dans en in de geschiedenis en cultuur die hiermee gepaard gaat. 

Pas Dansworkshops
 
12:00 tot 18:00
€12
€7 (-26j)

Koop je pas online of aan de balie.  De dag zelf opent de kassa  om 12:00. Aan de onthaalbalie stel je vanaf 12:00 je eigen parcours samen. Wil je heel veel workshops volgen? Kom op tijd want vol is vol.

Pers

UUR  Feestzaal Lokaal 301/302 Lokaal 304
13:00-14:00 Afrikaanse dans Tango Hedendaagse dans
14:15-15:15 Quick step  Zumba Hedendaagse dans
15:30-16:30 Disco swing  Ballet  Hip hop 
16:45-17:45 Afrikaanse dans Pilates Tango