vr 7 jan - za 8 jan
- uitgesteld -

Poirotspel

vr 7 jan
-
za 8 jan

Een mysterieus spel naar aanleiding van 100 jaar Hercule Poirot. 

Het Poirotspel wordt een spannende speurtocht in de onontdekte hoeken en kanten van het Westrandgebouw en de bibliotheek, een mix tussen escape room, de mol en een echte whodunit. 

Hercule Poirot wordt 100 in 2020! 100 jaar nadat hij tot leven werd geschreven kan je op zoek naar het best bewaarde geheim van deze innemende speurder. In 1920 werd De zaak Styles uitgegeven, de eerste misdaad- en detectiveroman van Agatha Christie met de personages Hercule Poirot, Inspecteur Japp en Arthur Hastings. 

Ben jij een goede speurneus? Kom het testen en ontmoet in levende lijve figuren uit de fantasiewereld van Agatha Christie en, wie weet, ook een echte crème de menthe nippende reïncarnatie? Ga op zoektocht, ontrafel het mysterie en breek het record voor het doek valt… Voorkennis van alle boeken is geen must om kunnen deel te nemen.

Schrijf in met een groep van minimum 3 en maximum 8 speurders en kies jouw 'moment de gloire'… Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deel uitmaken van een groep. Er is geen apart parcours voor kinderen, er zijn wel aparte opdrachten. 

Praktisch

Waar? 

In Westrand en de bibliotheek. 

Wanneer? 

voorlopig nieuwe data: 7 en 8 januari 2022 (succesoptie op 9 januari)

Elke dag is opgedeeld in dagdelen, in elk dagdeel kan een beperkt aantal groepen deelnemen. Bij het inschrijven, moet je al het juiste startuur kiezen van jouw groep. 

Het spel zal ongeveer 2u in beslag nemen. 

Voor wie? 

Minimum 3 personen en maximum 8 personen (kinderen inbegrepen). Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat je met 3 kinderen, slechts 5 volwassenen kan laten deelnemen. 

Prijs? 

De prijs is afhankelijk van het aantal groepsleden. Je betaalt 10€ per groepslid. Kinderen zijn gratis. Er is geen abotarief mogelijk bij dit soort evenement. 

Hoe inschrijven?

Klik op tickets. Je kiest een dag en een dagdeel en afhankelijk van het aantal deelnemers koop je het deelnameticket voor de hele groep. 

Een maand voor het event krijg je een inschrijvingsformulier waar we de namen en leeftijd van de kinderen opvragen, een groepsnaam en eventueel nog andere informatie naar gelang de inhoud van het spel (nog 'under construction') 

Kan ik mij voorbereiden? 

Het is de bedoeling dat elke 'leek' in Hercule Poirot het spel kan spelen. Als je weet dat Agatha Christie het allereerste Hercule Poirot verhaal 100 jaar geleden schreef en je al eens een verfilming of aflevering hebt gezien, ben je al goed op weg! De spelregels worden vooraf bezorgd. 

Pers

Gezocht: figuranten, plotbedenkers en handlangers 

Wie aan de andere kant van het spel wil staan en mee wil helpen om het te bedenken en te realiseren mag kandideren bij onze 100jaarPoirot-werkgroep. Mail naar kunsten@westrand.be