do 27 aug 20:30 - 22:30

Queen & Slim

"Broeierige misdaadballade in het donkere hart van Amerika" - ★★★★ Focus Knack
27 aug
20:30 - 22:30
  • 27 aug
    20:30 - 22:30
    Westrand - theaterzaal (stoelkeuze)

Melina Matsoukas schippert lenig tussen poëzie, romantiek en politiek in haar dromerige debuut Queen & Slim, over twee jonge, zwarte outlaws op de loop.

Ticketverkoop

De ticketverkoop gebeurt op de gebruikelijke manier, enkel kan je in deze periode je plaatsen niet zelf kiezen: je bubbel krijgt automatisch een plaats aangewezen in de zaal. Dit gebeurt om de social distance maatregelen te respecteren. We zouden je dan ook willen vragen om enkel online te reserveren, en zo wachtrijen te vermijden de avond van de film zelf.
Je zal bij het bestellen zien dat er 2 types tickets beschikbaar zijn. Met een ‘rang 1’-ticket ben je zeker van je plaats en kan je best onmiddellijk betalen (niet met overschrijving). Met een ‘reserveticket’ kom je op een wachtlijst terecht en betaal je nog niet, je krijgt van ons een e-mail zodra je alsnog een plaats in de zaal krijgt.

De film

Na een eerste -matig succesvol- afspraakje brengt Slim zijn date Queen met de auto naar huis. Onderweg worden ze aangehouden door een witte politieagent, die volkomen onterecht met een wapen begint te zwaaien. De situatie escaleert snel: de politieagent wordt neergeschoten en het Tinderkoppel vlucht weg. Maar het incident is gefilmd via de bodycam van de agent en gaat viraal. In de pers worden Queen en Slim afgeschilderd als gevaarlijke moordenaars en ze worden opgejaagd door de politie. Maar er is ook steun, voornamelijk vanuit de zwarte gemeenschap. Ongewild worden Queen en Slim symbolen voor het trauma en de pijn waarmee velen geconfronteerd worden.

Regie Melina Matsoukas Met  Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine
Canada, Verenigde Staten - 2020 - Misdaad, Drama, Romantiek - 132' - Tweetalig ondertiteld