vr 1 jan - zo 31 jan

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

vr 1 jan
-
zo 31 jan
  • vr 1 jan
    -
    zo 31 jan
    OP LOCATIE
    gratis

Wordt het een staycation dit jaar? En/of kan je wat lichamelijke inspanning gebruiken?  Goed nieuws. Dilbeek heeft vanaf 1 augustus een fiets- en wandeltocht langs de plekken waar muzikale geschiedenis is geschreven. Van Urbanus tot Oscar & The Wolf, van Jacques Brel tot Stikstof. 

De route is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek. Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) maken sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek. De twee hebben zich helemaal ingewerkt in het muzikale Dilbeekse erfgoed. Zij zijn deze zomer – en ook daarna - uw gidsen. In afwachting van de theaterspecials over Dilbeek vertellen we alvast 11 mooie verhalen die Dilbeek een bijzondere plek geven in onze muzikale geschiedenis.

Alles wat je nodig hebt, is een fiets of wandelschoenn en een smartphone. Vanaf 1 augustus hangt op 11 locaties  een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. De tochten zijn volledig bewegwijzerd, het fiets- en wandelplan kan je afhalen in Bibliotheek De Wolfsput en aan de balie van Westrand of hier downloaden.

De fiets- en wandelroutes nemen je mee langs 11 plekken waar tekst en uitleg gegeven wordt bij de mooiste Belpop verhalen over Dilbeek.

Je vindt de verhalen, verscholen achter QR codes op volgende locaties:

Westrand – Kamerijklaan 46
Gemeentehuis – Gemeenteplein 1 (t.h.v. achterkant gemeentehuis)
Schilderkunstlaan 21
JK Oosthoek – H. Theresialaan 79
‘t Lusthof – Ketelheidestraat 124
Stationsstraat 314
Hendrik Placestraat 44
Kerk Sint-Anna-Pede – Herdebeekstraat 176
Drumstudio – Roomstraat 131
Kapelleveld 6 – t.h.v. kruising Kappeleveld & Lostraat
Artiosi – t.h.v. kruising Ninoofsesteenweg & E. Eylenboschsrat
 

Fietsroute: 22,5 km / langs verhalen 1 tot 11 – Start: Westrand, Kamerijklaan 46, Dilbeek

Wandelroute Oost: 12,6 km / langs verhalen 1 tot 7 – Start: Westrand, Kamerijklaan 46, Dilbeek

Wandelroute Oost – verkort: 10 km / langs verhalen 1 tot 5 – Start: Westrand, Kamerijklaan 46, Dilbeek

Wandelroute West: 9,2 km / langs verhalen 8 tot 11 – Start: Kerk Sint-Anna-Pede, Herdebeekstraat 176

Klik op de route naar keuze hierboven om de route online te bekijken. Via deze weg bekijk je de routes in detail en kan je ze downloaden in verschillende formaten (ook .gpx). De routes zijn ook gewoon te volgen via de wegwijzers in het straatbeeld.

Of laat je leiden door de gratis app van Wandelknooppunt.be of Vlaanderen-fietsland.be . Vanuit de routeplanner importeer je de routes in de app. Met behulp van de GPS-functie van je smartphone volg je vervolgens via de app de route.


Welkom bij de Belpop Bonanza fiets-, en wandelroute, jouw specialist in muzikale tochten. 

DE MAKERS

Jan Delvaux is op jonge leeftijd in een vat met verhalen gevallen. Hij is de auteur van Belpop. De Eerste Vijftig Jaar (2011), Rock Werchter. Sinds 1975 (2014) en Belpop Bonanza (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.