Lieve Blancquaert
ma 29 mrt 20:00 - 21:30
Online aanbod

Auteurslezing

Lize Spit
ma 29 mrt
20:00 - 21:30

Online date met Lize Spit over haar boek Ik ben er niet. Schrijf je gratis in via de ticketknop en ontvang de Teams-link voor het gesprek.

Naar aanleiding van het verschijnen van het tweede boek van Lize Spit, richtte de bibliotheek van Dilbeek een leesbubbel op. Een groepje van een 10-tal geïnteresseerden die samen het boek verorberden en 2 keer online uitvoerig het boek bespreken. Uit deze leesbubbel kwamen ook vragen naar boven voor Lize. Meteen het perfecte excuus om Lize uit te nodigen voor een gesprek. 

Wie is Lize Spit? 

Lize Spit (1988) groeide op in Viersel, in de Antwerpse Kempen, maar woont sinds 2005 in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won zowel de publieks- als juryprijs bij write Now! in 2013, waarna verschillende uitgeverijen haar een contract aanboden voor een nog te schrijven debuutroman. Lize Spit werkt als gastdocent creatief schrijven voor LUCA School Of Arts en RITSC. Ze is columnist bij De Morgen.

Het smelt 

‘Het smelt’, haar debuutroman, verscheen in januari 2016 bij Das Mag Uitgevers.  De vertaalrechten van het boek zijn aan 15 landen verkocht.  De verfilming is voorzien in 2021. Er gingen reeds 215.000 exemplaren over de toonbank. 

'Het smelt' won de Bronzen Uil, de Libris Literatuur prijs en de Hebban Debuutprijs voor beste Nederlandstalige debuut, waarnaast het ook de NRC-prijs voor het boek van het jaar en De Nederlandse Boekhandelsprijs in de wacht sleepte. Daarbij is het boek ook genomineerd voor de shortlist van de Fintro-Literatuurprijs, de Libris-Literatuurprijs, de ANV-debutantenprijs en de Premio Strega Europeo.

 

Ik ben er niet

‘Ik ben er niet’ is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven. 

‘Ik ben er niet’ vertelt het verhaal van de Brusselse Leo die al tien jaar lang lief en leed deelt met haar vriend Simon. Tot op een moment alles verandert: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Het boek is een terugblik op hun liefde en op Simons geestelijke ontsporing.

Pers

Recensie 8Weekly.nl van Kim Saris

Recensie Het Parool van Diewertje Mertens - foto's: Getty Images

Lize Spit zat in Winteruur, herbekijk hier deze aflevering

Lize Spit deed mee in de Canvas docu Kutjaar, herbekijk de 2 afleveringen

Lize was ook gast in de Kobe show 

Lize was te gast bij Anja Daems van de Madammen van Radio2

Interview in De Zevende Dag op één

Interview in Touché op Radio 1