Frauke Verreyde

La Cucina dell' Arte

Circus Ronaldo
za 3 jun - zo 4 jun
za 3 jun
-
zo 4 jun

Twintigjarig jubileum van deze succesvoorstelling voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Van kindsbeen af bespelen de broers David en Danny Ronaldo de komedie der menselijke zwakheden, ‘de clown’. De dwaze, menselijke machtsspelletjes zijn ook in La Cucina dell’Arte het hoofdthema. De hiërarchie achter de potten en pannen en de relatie tussen de meesterkok en het keukenhulpje zijn droomsituaties voor deze clowns.

Danny Ronaldo ging in de leer bij de Siciliaanse meesterpizzajolo Paolino Bucca en een XIXde-eeuwse keukenkar op karrewielen werd aanzienlijk gevuld met porseleinen serviezen en de nodige eetbare en jongleerbare voedingsstoffen. Eens de fragiele keukenkastjes opengaan, begint een accordeon zijn eigen leven te leiden, spelen de lepels een tarantella op de wijnflessen en kan het ‘breekbare’ spektakel beginnen…

La Cucina dell’Arte heeft vijfsterrenrecensies en staande ovaties ontvangen van Reykjavik tot in Lissabon, van Sydney tot Hong Kong. Intussen heeft de voorstelling iets legendarisch en staat het bovenaan de lijst van meeste buitenlandse opvoeringen door Vlaamse podiumkunstenaars.

Ook welkom vanaf 12 jaar. Dit wil zeggen dat het geen familie-voorstelling is, maar wel toegankelijk voor jongeren vanaf 12 jaar. 

Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende partners: GC Warande, Westrand en CC De Ploter.

 

De keuze van Raf!

Deze voorstelling werd ook getipt door Raf Walschaerts (Kommil Foo). Lees hier wat hij vindt van deze voorstelling: 

"Ik heb die voorstelling 15 jaar geleden gezien want het is een herneming. Als Mich en ik een nieuwe voorstelling maken, dan verwijzen we vaak naar scènes uit die voorstelling. Tot vandaag werkt die voorstelling inspirerend voor ons. Danny is echt een clown van wereldklasse in ons klein landje. Een goeie clown laat een publiek twijfelen of ze moeten lachen of wenen. Alleen daarom is het al de moeite om te gaan kijken."

Lees meer tips van Raf in onze Westrandblog.

Ronaldo meemaken is een heerlijke belevenis.

 De Standaard

Circus Ronaldo

Circus Ronaldo is reeds meer dan veertig jaar werkzaam binnen het nationale en internationale circuslandschap. Het gezelschap werd opgericht in 1971 door de broers Jan en Herman Van den Broeck onder de naam Circus Ricardo. Enkele jaren later stapte Herman Van den Broeck uit het circus en kreeg het gezelschap de naam Circus Ronaldo, naar Jans artiestennaam Johnny Ronaldo. De kinderen van Jan Van den Broeck, Danny en David, kozen ervoor om in het circusleven te stappen. Zij zouden het circusgezelschap een nieuwe artistieke wending geven door terug te grijpen naar de foortheatertraditie van hun voorvaderen, Adolf-Peter Van den Berghe, Willem Van den Berghe en Jan Van den Berghe. Sinds 1995 maakt het gezelschap circustheater. In 1998 werd het circus benoemd tot Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen. 

Circus Ronaldo draagt de Vlaamse circuskunst uit in Europa en daarbuiten. In hun voorstellingen wordt steeds gezocht naar krachtige formules, doorleeft spel, originele combinaties en thema’s die de emoties activeren waaraan er op dat moment het meest nood is.

Circus Ronaldo was al meerdere keren te gast in Westrand of op locatie met hun schitterende voorstellingen waarmee ze jong en oud konden ontroeren. Ze waren al eerder te gast met La Cucina dell’arte, Fidelis Fortubis en Swing.

Pers

De vrolijkste keuken ter wereld. De toeschouwers zitten zo heel erg in de voorstelling dat elke volwassene een uur lang een onbevangen kind is. De stijfste hark schatert met de capriolen en de slapstick.”  (De Morgen ****)

Credits

Regie Danny Ronaldo
Scenografie David en Danny Ronaldo
Acteurs Danny Ronaldo en David Ronaldo
Techniek Seppe Verbist
Productie Annelies Mylemans
Muziek gecomponeerd door David Van Keer
Orgelbouw Decap

Coproducent Het Huis voor Kunsten op Straat (Neerpelt)
Met de steun van Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Stad Mechelen

www.circusronaldo.be

Locatie

Kasteel Kruikenburg, Statiestraat 37, 1740 Ternat
Bereken jouw route in Google Maps